ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

30 Ιανουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το ρωσικό Φυσικό αέριο: θα «επανέλθει» στην Ευρώπη, εκτιμά ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ

1 min read

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα ξαναρχίσουν στο τέλος να εισάγουν φυσικό αέριο  από τη Ρωσία,  προέβλεψε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, μιας χώρας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς φυσικού αερίου, εκτιμώντας ότι η τρέχουσα αστάθεια της αγοράς θα συνεχιστεί.

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν περιορίσει κατά μεγάλο βαθμό τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία έχει προκαλέσει αναταραχή στην παγκόσμια αγορά ενέργειας.  «Το ρωσικό φυσικό αέριο θα επανέλθει, κατά τη γνώμη μου, στην Ευρώπη» ακόμη κι αν τώρα αυτή έχει «πολύ μεγαλύτερη ποικιλία» πηγών προμήθειας, δήλωσε ο υπουργός του Κατάρ Σαάντ Σεριντά αλ Κάμπι, από τους επικεφαλής της QatarEnergy. «Οι Ευρωπαίοι λένε σήμερα ότι αυτό αποκλείεται» αλλά «τα πράγματα επανορθώνονται με τον καιρό», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας σε ένα ενεργειακό φόρουμ στο Άμπου Ντάμπι.

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελβετία μειώθηκαν κατά 55% το 2022, σύμφωνα με αυτόν τον ρωσικό ενεργειακό γίγαντα, με την Ευρώπη να ήταν στο παρελθόν η κύρια αγορά της. Αυτόν τον μήνα, η τιμή χονδρικής του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, χάρη σε έναν ήπιο χειμώνα που βοήθησε στη εξοικονόμηση των αποθεμάτων, αλλά οι αναλυτές προειδοποιούν για το απρόβλεπτο της αγοράς.

«Η κατάσταση θα παραμείνει ασταθής για κάποιο χρονικό διάστημα», προειδοποίησε ο Σαάντ Σεριντά αλ Κάμπι, λέγοντας ότι το πρόβλημα της αναπλήρωσης των αποθεμάτων θα προκύψει ξανά τον επόμενο χρόνο στην Ευρώπη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.