ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το πρώτο ελικόπτερο που έφτασε στο Μάτι έμεινε από καύσιμα

1 min read

Το μοναδικό S-64 Ericsson, το πυροσβεστικό ελικόπτερο που επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Κινέτας έφυγε από το σημείο και έφτασε και έφτασε στο Νέο Βουτζά στις 17:20. Όταν όμως έφτασε εκεί, δεν είχε καύσιμα για να προχωρήσει σε ρίψεις νερού. Το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν κατόπτευση της περιοχής, ενώ έφυγε για ανεφοδιασμό. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις καταθέσεις μαρτύρων και τα πρώτα στοιχεία της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας.

Μετά από τέσσερις αποτυχημένες εντολές απογειώσεων Καναντέρ και ελικοπτέρων από τα αεροδρόμιο Ελευσίνας, Ανδραβίδας, Τανάγρας και Σάμου εξαιταίας των θυελλωδών δυτικών ανέμων, στις 17:37 – αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος- δόθηκε νέα εντολή για την απογείωση ενός S-64 Ericsson από Ελευσίνα.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 18:12, αλλά όπως αποδεικνύεται από την εξέλιξη της πυρκαγιάς ήταν ήδη αργά. Η φωτιά είχε περάσει ήδη στη λεωφόρο Μαραθώνος. Τα επόμενα ελικόπτερα που έφθασαν στο Μάτι, ήταν δύο Super Puma.



Απουσίαζε και το πυροσβεστικό όχημα
Παράλληλα το όχημα της Πυροσβεστικής που είχε ορισθεί για να επιτηρεί την περιοχή Ντράφι-Νταού Πεντέλης για τυχόν έναρξη πυρκαγιάς δεν βρισκόταν στην θέση του, αλλά είχε σταλεί στην Κινέτα. Σύμφωνα με το «Βήμα» στις 16:45 του δόθηκε εντολή να πάει να σβήσει την εστία στο Νταού Πεντέλης, ωστόσο το πλήρωμά του ενημέρωσε ότι βρίσκεται στην Κινέτα.

Το πρώτο πυροσβεστικό όχημα, «βρήκε» την πυρκαγιά στην Καλλιτεχνούπολη, όπως προκύπτει από την κατάθεση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., που βρισκόταν εκεί, στις 17:35.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.