ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το πολυπλόκαμο δίκτυο διαφθοράς της Ουκρανίας φτάνει μέσω Soros στις ΗΠΑ Πώς τα δολάρια για τον Zelensky επιστρέφουν στον Biden

1 min read

Τα αμερικανικά συμφέρονται ωφελούνται από την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία και ήδη γίνεται πολύς λόγος για την «ανοικοδόμηση» της χώρας ενώ μέρος των κεφαλαίων αυτών έχει τελικό αποδέκτη τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ.
Σε μια ομιλία του τον Νοέμβριο 2022, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ισχυρίστηκε ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για την ανοικοδόμηση της χώρας.
Είναι περίεργο να μιλάμε για ανοικοδόμηση μίας χώρας όταν η ίδια η Δύση απορρίπτει οποιοδήποτε ειρηνευτικό σχέδιο, αλλά, όπως και να έχει, κάτω από ένα τέτοιο αφήγημα, πολλά χρήματα έχουν εισρεύσει στην Ουκρανία, ένα κράτος που είναι διαβόητο ως το πιο διεφθαρμένο στην Ευρώπη.
Όπως ακριβώς ένα μεγάλο μέρος των όπλων που αποστέλλονται στο Κίεβο καταλήγει στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, μέσω μαύρων αγορών θα μπορούσε κανείς μόνο να υποψιαστεί ότι από την αρχή πως κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την οικονομική βοήθεια που εισρέει στη χώρα, εκτιμά ο Uriel Araujo, ερευνητής, γεωπολιτικός αναλυτής.
Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, το συνολικό ποσό που εστάλη στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ ανήλθε σε περίπου 68 δισεκατομμύρια δολάρια ή ακόμα περισσότερα, και κεφάλαια θα συνεχίσουν να αποστέλλονται και το 2023.

BlackRock και JP Morgan

Η ουκρανική επενδυτική εταιρεία Dragon Capital και η αμερικανική πολυεθνική BlackRock εμπλέκονται σε σκοτεινές επιχειρήσεις.
Ο αμερικανικός κολοσσός BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, απέκτησε ισχυρή βάση στη χώρα τον Νοέμβριο με την υπογραφή ενός μνημονίου συναντίληψης με το υπουργείο Οικονομικών για τη συγκέντρωση χρηματοδότησης με στόχο την ανοικοδόμηση του κράτους.
Η εταιρεία αυτή έχει μεγάλη ιστορία: Είναι αποδέκτης κατηγοριών για διαφθορά και περιβαλλοντική ζημιά στο Μεξικό και ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Larry Fink, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα από τον Δεκέμβριο.
Η BlackRock, η οποία διαχειρίζεται ροές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων επιχειρηματικών κολοσσών και πολιτειών, φιλοξενεί την αφρόκρεμα της οικονομικής ελίτ των ΗΠΑ.

Ο ουκρανικός τρόπος

Τον Ιανουάριο 2023, μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Zelensky καυχήθηκε ότι η BlackRock, καθώς και η JP Morgan και η Goldman Sachs έχουν «ήδη γίνει μέρος του ουκρανικού τρόπου» – χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς σημαίνει ο «ουκρανικός τρόπος».
Η προαναφερθείσα JP Morgan, για παράδειγμα, έχει μεγάλες συμμετοχές σε αμυντικές βιομηχανίες των ΗΠΑ.
Αυτές οι γιγάντιες εταιρείες κερδίζουν βασικά από την παράταση της σύγκρουσης ενώ επενδύουν τα κέρδη τους σε έργα ανοικοδόμησης.

O Soros

Επιπλέον, σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα, υπάρχει η αναπόφευκτη σύνδεση με το δίκτυο του George Soros, το οποίο έχει τεράστια παρουσία στην Ουκρανία.
Το δεξί χέρι του δισεκατομμυριούχου εκεί φαίνεται να είναι ο ολιγάρχης Tomas Fiala, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dragon Capital.
Αυτή η εταιρεία επιβλέπει τα δυτικά κεφάλαια που μεταφέρονται στη χώρα με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προώθηση ορισμένων μεταρρυθμίσεων.
Μέρος αυτών των κεφαλαίων προέρχεται από τα κατασχεθέντα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος της Ρωσίας.
Το θέμα είναι ότι τμήματα αυτών των ποσών, όπως υποστηρίζεται, αν και προορίζονται για προγράμματα κατά της διαφθοράς, εκτρέπονται για… προγράμματα διαφθοράς.

Και τα χρήματα επιστρέφουν στον Biden

Επιπλέον, τέτοια προγράμματα περιλαμβάνουν την αποστολή μέρους των χρημάτων «πίσω» στις ΗΠΑ, μεταμφιεσμένα ως δωρεές για το Δημοκρατικό Κόμμα του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.
Με αυτόν τον τρόπο, ανώτατα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης θα μπορούσαν να διοχετεύσουν δισεκατομμύρια χρήματα των φορολογουμένων στην Ουκρανία και στη συνέχεια να πάρουν μέρος από αυτά «πίσω» ως μερίδιο.
Αξίζει να σημειωθεί πως τον Αύγουστο του 2021, ένα μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου κατήγγειλε ένα κύκλωμα διαφθοράς εντός της Naftogaz, της μεγαλύτερης εθνικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η κατάθεσή του περιελάμβανε διαρροές ηχογραφήσεων του τότε αντιπροέδρου του Obama, Joe Biden (τον σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ) που πρόσφερε στον τότε πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko ένα δισεκατομμύριο δολάρια ως μέρος μιας διαπραγμάτευσης για την απόλυση του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας Viktor Shokin, ο οποίος ερευνούσε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. του γιου του Joe Biden, Hunter, στη χώρα.
Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ακόμη ότι οι σκοτεινές δραστηριότητες του Hunter Biden σε αυτό το σλαβικό έθνος, που περιλαμβάνουν σεξουαλικά σκάνδαλα και τα βιολογικά εργασία, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το Κίεβο για να ζητήσει παραχωρήσεις από τον Λευκό Οίκο.

Ξηλώνεται το πουλόβερ

Τα σκάνδαλα της ίδιας της Ουκρανίας εν μέσω πολέμου κινδυνεύουν επίσης να διαβρώσουν την πολιτική της ενότητα.
Ένα σημάδι αυτού ήταν η μαζική παραίτηση αρκετών υψηλόβαθμων αρχών τον Ιανουάριο.
Η διαφθορά στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για τη σχέση της με τις ΗΠΑ για πολλούς λόγους.
Στην Ουάσιγκτον σήμερα, οι Ρεπουμπλικάνοι, όπως ο γερουσιαστής JD Vance, για παράδειγμα, είναι ολοένα και πιο ζεστοί ως προς τη διερεύνηση του συστήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες των Δημοκρατικών στην Ουκρανία.

Διασύνδεση γεωπολιτικών και ιδιωτικών συμφερόντων

Είναι μία υπόθεση που δεν αφορά μόνο τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές στις δύο χώρες έχει ευρύτερη γεωπολιτική και γεωοικονομική διάσταση.
Σύμφωνα με τον Araujo, οι προσπάθειες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής να αντιταχθεί στον γερμανο-ρωσικό έργο των αγωγών Nord Stream μπλέχτηκαν σε έναν ιστό διαφθοράς.
Αν και προφανώς υπάρχουν διμερείς και τοπικές διαφωνίες και σημεία διαμάχης που οδήγησαν στην κλιμάκωση των εντάσεων, η τρέχουσα ρωσο-ουκρανική αντιπαράθεση είναι επίσης, ως ένα βαθμό, ένας αμερικανικός πόλεμος αντιπροσώπων που διεξάγεται κατά της Μόσχας.
Τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον σε αυτόν τον πόλεμο έχουν να κάνουν με γεωπολιτικούς στόχους που σχετίζονται με τον περιορισμό της Ρωσίας, την επέκταση του ΝΑΤΟ και την υπεράσπιση της μονοπολικότητας.
Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ενεργειακά και γεωοικονομικά συμφέροντα, τα οποία με τη σειρά τους φαίνεται να συμπλέκονται με ιδιωτικά συμφέροντα, και αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν δυνητικά καταστροφικά σκάνδαλα διαφθοράς που αφορούν την οικογένεια Biden και το Δημοκρατικό κόμμα.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.