ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το πλάνο εκσυγχρονισμού που παρουσίασε στην FIFA η ΕΠΟ

1 min read

Πολύωρη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/4) στη Ζυρίχη, ανάμεσα σε αντιπροσωπεία της ΕΠΟ και εκπροσώπους της Επιτροπής Ομοσπονδιών της FIFA.

Στην τρίωρης διάρκειας ακρόαση της Ομοσπονδίας παρέστησαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο αναπληρωτής πρόεδρος Νίκος Βακάλης και ο εκτελεστικός γραμματέας Αλέξης Δέδες.

Αντίστοιχα, τις διεθνείς συνομοσπονδίες εκπροσώπησαν οι Χούμπελ, Ντερβισάι, Βέλα, Γεωργίου (επιτροπή παρακολούθησης), Βάσαλο (FIFA), Λάκοβιτς (UEFA) και στελέχη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Στη συνάντηση ο κ. Γραμμένος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και παρουσίασε πλάνο εκσυγχρονισμού της διοικητικής δομής και λειτουργίας του, με βασικές προτεραιότητες στα θέματα διακυβέρνησης, επιτάχυνσης της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης κατά τα πρότυπα των FIFA/UEFA, νέου επιχειρηματικού προτύπου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δημιουργίας θεσμικού πλαισίου κατά της χειραγώγησης αγώνων και καταπολέμησης της βίας και των δυσμενών δηλώσεων.



Τα μέλη της επιτροπής ομοσπονδιών της FIFA αναμένεται να εισηγηθούν τις προσεχείς ημέρες προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Συνομοσπονδίας σχετικά με την αναφορά του Χέρμπερτ Χούμπελ (έχει εισηγηθεί αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου), ενώ έγινε γνωστό στην ΕΠΟ ότι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (12 Μαΐου) θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των διεθνών συνομοσπονδιών και μέλη της επιτροπής παρακολούθησης. Η έκβαση του τελικού, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την τελική απόφαση της FIFA κι εν τέλει για την ίδια την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.