ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το πιο θανατηφόρο νησί στον πλανήτη: Από εκεί δεν έχει επιστρέψει ποτέ κανείς!

1 min read

Τον απόλυτο τρόμο προκαλεί στους ανθρώπους ένα νησάκι στη νοτιοανατολική ακτή της Βραζιλίας, το Ilha da Queimada Grande. Και πώς όχι όταν ονομάζεται «νησί των φιδιών» και φιλοξενεί περίπου 4.000 δηλητηριώδη και άκρως επικίνδυνα ερπετά.

Μεταξύ άλλων, αποτελεί σπίτι για ένα από τα πιο δηλητηριώδη και υπό εξαφάνιση φίδια του κόσμου, του χρυσού βόθρακα.

Το δηλητήριό του είναι αρκετά ισχυρό για να σκοτώσει μεγάλα πουλιά και να τα ρίξει στο έδαφος ενώ πετούν! Οι χρυσοί βόθρακες χαρακτηρίζονται μάλιστα ως ένας από τους καλύτερους θηρευτές της φύσης. 

Ευτυχώς, τα φίδια αυτά ζουν μόνο σε αυτήν την περιοχή που δεν κατοικείται από ανθρώπους.

Οι Αρχές δεν επιτρέπουν έτσι σε κανέναν άλλον εκτός από ερευνητές να επισκεφτούν το συγκεκριμένο νησί.

Ωστόσο, μια δημοσιογράφος του 9 News το έκανε, έχοντας μαζί της ωστόσο εξιδεικευμένο ιατρικό επιτελείο για κάθε ενδεχόμενο.

Μιλώντας στο news.com.au, η Τάρα Μπράουν δήλωσε: «Όταν μιλήσαμε με έναν ντόπιο ψαρά μάς είπε: “δεν είναι καλή ιδέα, δεν θέλετε να πάτε εκεί”. Υπάρχουν μύθοι με ολόκληρη οικογένεια που ξεκληρίστηκε εκεί και με πειρατές που έθαψαν θησαυρούς, τους οποίους προστατεύουν τα ερπετά. Ο ψαράς μάς είπε ότι ποτέ δεν πηγαίνουν εκεί, γιατί όποιος πηγαίνει δεν ξαναγυρίζει»…  

Τα «golden lancehead» είναι πέντε φορές πιο θανατηφόρα από οποιοδήποτε άλλο ερπετό, ενώ ένα δάγκωμα αρκεί για να πεθάνει ένας άνθρωπος μέσα σε μόλις μία ώρα.

Δημοσίευση στα Social Media