ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του διοικητή του ΕΦΚΑ

1 min read

«Τίποτα δεν πάει καλά στον ΕΦΚΑ» σχολιάζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νότης Μηταράκης

Αναταραχή στα ασφαλιστικά ταμεία έχει  προκαλέσει η απομάκρυνση του διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Αθανάσιου Μπακαλέξη και η παραίτηση του διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ κ. Αθανάσιου Καποτά.

«Οι παραιτήσεις δηλώνουν ότι τίποτε δεν πάει καλά με τον ΕΦΚΑ εν αντιθέσει με όσα υποστηρίζουν στο υπουργείο» σχολίασε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης.

 

 
Ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης κ. Τάσος Πετρόπουλος ζήτησε την παραίτηση του διοικητή ο οποίος βρισκόταν ένα χρόνο στο τιμόνι του φορέα κρίνοντας  αναποτελεσματική τη θητεία του αφού στην ανακοίνωσή του επισημαίνει την ανάγκη για πιο «αποτελεσματική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με ταχύτατη αναβάθμιση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των μηχανογραφικών εφαρμογών, που θα βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και λειτουργίας του ΕΦΚΑ.»

Κύκλοι του διοικητή σχολίαζαν ότι ο κ. Πετρόπουλος παρουσίαζε ως δικά του επιτεύγματα ,τα θετικά του ΕΦΚΑ και χρέωνε στον κ. Μπακαλέξη τα αρνητικά και τις καθυστερήσεις.
Πάντως οι σχέσεις του διοικητή δεν ήταν αρμονικές ούτε και με την κ. Αχτσιόγλου
«Όσο συνεχίζεται η εκατέρωθεν επίρριψη ευθυνών μεταξύ του Υπουργείου και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ – επεσήμανε ο κ. Μηταράκης -χιλιάδες αιτήσεις συντάξεων παραμένουν εκκρεμείς ενώ οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι υφίστανται τις συνέπειες της αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής».

Απαριθμώντας τις «πληγές» του ΕΦΚΑ αναφέρει ότι οι βάσεις δεδομένων δεν έχουν επικαιροποιηθεί, οι υπηρεσίες δε διασυνδέονται μεταξύ τους, τα λάθη στο Μητρώο δεν έχουν διορθωθεί, οι εγκύκλιοι είτε δεν έχουν εκδοθεί είτε εκδόθηκαν με καθυστέρηση και οι υπάλληλοι δεν έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα.

Την παραίτησή του υπέβαλε και ο διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ Θανάσης Καποτάς  για  να πολιτευτεί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στο νομό Κορινθίας. Ωστόσο οι παροικούντες στους διαδρόμους του υπουργείου λένε ότι ούτε ο κ. Καποτάς ήταν από τα «αγαπημένα» παιδιά της υπουργού.

Για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ προαλείφεται επικεφαλής  άλλης «δυναμικής» υπηρεσίας 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.