ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το παγκόσμιο χρέος εκτοξεύτηκε στα 233 τρισ. δολάρια

1 min read

Το παγκόσμιο χρέος εκτοξεύτηκε στα 233 τρισ. δολάρια

Αυξημένο κατά περισσότερα από 16 τρισ. δολάρια σε σχέση με τα τέλη του 2016

Το παγκόσμιο χρέος άγγιξε το ποσό -ρεκόρ των 233 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σημείωσε αύξηση 16,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων – ή 8% – από το τέλος του 2016. Επιπλέον, το χρέος του ιδιωτικού τομέα-εκτός χρηματοπιστωτικού- στον Καναδά, τη Γαλλία, το Χονγκ Κονγκ, την Κορέα, την Ελβετία και την Τουρκία άγγιξε ιστορικά ύψη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μια πιθανή παρενέργεια αυτού του τεράστιου χρέους, μπορεί να οφείλεται στην απροθυμία από τις κεντρικές τράπεζες να ενισχύσουν τις συνθήκες δανεισμού, λέει η IIF. Επισημαίνεται στην έκθεση ότι εξαιτίας του παρατεταμένου  χαμηλού επιτοκίου λόγω της διόγκωσης των επιπέδων χρέους, οι κυρίαρχες τράπεζες μπορεί να είναι απρόθυμες να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

«Τα υψηλά επίπεδα χρέους θα μπορούσαν να περιορίσουν το ρυθμό και την κλίμακα της σύσφιξης των πολιτικών, με τις κεντρικές τράπεζες να προβαίνουν με προσοχή σε μια προσπάθεια στήριξης της ανάπτυξης», ανέφερε μια ομάδα αναλυτών του IIF με επικεφαλής τον εκτελεστικό διευθυντή Hung Tran.

Ωστόσο, το IIF σημειώνει ότι η συνολική αναλογία του χρέους προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μειώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο. Τώρα βρίσκεται στο 318%, περίπου 3 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από το ρεκόρ που σημειώθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2016.

«Ένας συνδυασμός παραγόντων, όπως η συγχρονισμένη παγκόσμια ανάπτυξη άνω του δυναμικού, ο αυξανόμενος πληθωρισμός (Κίνα, Τουρκία) και οι προσπάθειες για την αποτροπή μιας αποσταθεροποιητικής συσσώρευσης χρέους (Κίνα και Καναδάς) συνέβαλαν στη μείωση», ανέφεραν οι αναλυτές του IIF.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση