ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το νέο Μνημόνιο της ΝΔ και η προπαγάνδα

1 min read

«Οι οφειλέτες είναι δούλοι όλων των δανειστών τους. Είναι δούλοι δούλων αναιδών και βάρβαρων και βάναυσων … κουβαλώντας οι δανειστές μαζί τους σάκους και συμφωνητικά και συμβόλαια σαν δεσμά εναντίον της Ελλάδος, την οργώνουν από πόλη σε πόλη και σπέρνουν χρέη που πολλά βάσανα φέρνουν και πολλούς τόκους, και που δύσκολα ξεριζώνονται ενώ οι βλαστοί τους περικυκλώνουν τις πόλεις, τις εξασθενούν και τελικά τις πνίγουν”  – Πλούταρχος

Θριαμβολογεί η ΝΔ για το πακέτο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο δεν πρόκειται ασφαλώς να δώσει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο και στην καταστροφή της οικονομίας. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης στις 31.03.2020 ανέρχεται σε: € 361,8 δισ.

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας μέχρι το τέλος του 2020 αναμένεται να περάσει το 200% του ΑΕΠ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία από τους πρώτους μήνες του 2020, αλλά και την πρόβλεψη του ΔΝΤ.

Και όμως, με δεδομένα τα στοιχεία αυτά, πανηγυρίζουν και όσο για τα ΜΜΕ σιωπή, η σιωπή των πληρωμένων κονδυλοφόρων.

Η Ελλάδα προβλέπεται να λάβει περίπου 32 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 19,5 δισ. αφορούν επιχορηγήσεις και τα 12,5 δισ. ευρώ δάνεια. Και άλλα δάνεια λοιπόν με την χώρα υπερχρεωμένη ενώ είναι βέβαιο ότι η επιχορηγήσεις των 19,5 δισ. είναι ένα ποσό ασήμαντο μπροστά σε ένα χρέος που θα πλησιάζει τα 400 δισ. ευρώ.

Πώς θα πάρουμε όμως αυτά τα περίφημα χρήματα, που δήθεν θα μας σώσουν; Απαντά ο υπουργός της ΝΔ και μεγάλος υπέρμαχος των Μνημονίων Σκυλακάκης: “Η πρώτη μεταφορά κονδυλίων, το 10% αυτών των χρημάτων, θα δοθούν από την Ευρώπη, όταν θα εγκριθεί το σχέδιο ανάκαμψης της κάθε χώρας, κάτι που πρέπει να γίνει ως τον Απρίλιο του 2021».

Καμία άμεση βοήθεια λοιπόν και είναι βέβαιο ότι ως τον Απρίλιο του ’21 η οικονομική κατάσταση της χώρας θα θυμίζει κόλαση.

Μας λένε επίσης ότι δεν πρόκειται περί Μνημονίου. Λένε ψέματα! Τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.υπουργός ο οποίος θα κληθεί να εφαρμόσει το σχέδιο Πισαρίδη για τα 32 δισ., ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας για τις διαδικασίες μέσω των οποίων η χώρα μας θα παίρνει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης είπε:

«Θα παίρνεις την προκαταβολή όταν υποβάλλεις το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις που εσύ προτείνεις και, εφόσον προχωρούν αυτές οι δεσμεύσεις οι δικές σου και εφόσον απορροφάς τα χρήματα με διαφάνεια και ποιότητα, δίνεις αναφορά κάθε εξάμηνο και υπάρχει μια εξάμηνη εκταμίευση».

Κάθε έξι μήνες έλεγχος λοιπόν και μόνον τότε θα έρχεται το χρήμα. Εάν αυτό δεν είναι Μνημόνιο, τότε τι είναι;

Δημοσίευση στα Social Media