ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το ΝΑΤΟ κατέλαβε τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Μιτροβίτσα και περικύκλωσε τους Σέρβους της πόλης! (βίντεο)

1 min read

To NATO προχώρησε σε άμεση εμπλοκή υπέρ των αλβανόφωνων του Κοσόβου και εναντίον των Σέρβων καταλαμβάνοντας καίριες και στρατηγικές θέσεις στον σερβικό θύλακα της Μιτροβίτσα παίρνοντας τον έλεγχο του υδροηλεκτρικού σταθμού της πόλης απειλώντας έτσι τους Σέρβους με διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που προχωρήσουν σε ανακήρυξη αυτονομίας.

Η δύναμη της KFOR που προχώρησε στις ενέργειες αυτές αποτελείται από Αμερικανούς στρατιώτες δείχνοντας έτσι ότι πρόκειται για στρατηγική επιλογή των ΗΠΑ στην περιοχή με κίνδυνο να έρθουν σε άμεση αντιπαράθεση με σερβικές δυνάμεις και γνωρίζοντας ότι πλέον η Ρωσία είναι σε θέση να υπερασπιστεί το Βελιγράδι αντίθετα με το 1999 που οι ρωσικές ΕΔ βρίσκονταν σε καθεστώς διάλυσης.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες κατέλαβαν όλες τις θέσεις που οδηγούν από το Ζούμπιν Πότοκ στο χωριό Γκάζιβόντα.

Η Γκάζιβόντα είναι η μεγαλύτερη (τεχνητή) λίμνη στο Κοσσυφοπέδιο όπου υπάρχει υδροηλεκτρικός σταθμός που ελέγχονταν από τους Σέρβους της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα. Τα μέλη των KFOR έχουν αποστολή την προστασία του με αυστηρά μέτρα ασφάλειας.



Ο έλεγχος της λίμνης είναι καίριας σημασίας μετά τις προειδοποιήσεις ότι οι Σέρβοι ενδέχεται να δημιουργήσουν εντάσεις και να διακηρύξουν μονομερώς την αυτονομία όπως αναφέρει το «Βαλκανικό Περισκόπιο»

Για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης και σε ενδεχόμενη παύση του υδροηλεκτρικού σταθμού, τα αμερικανικά στρατεύματα από νωρίς το πρωί τοποθετήθηκαν στην είσοδο του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού Γκάζιβόντα, ενώ άρχισαν συγχρόνως περιπολίες γύρω από τη λίμνη.

Παρά, όμως, τις προειδοποιήσεις, η κατάσταση είναι ήρεμη και δεν σημειώθηκε μέχρι χθες κανένα περιστατικό. Οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου είχαν ανακοινώσει ότι θα κηρύξουν μια μορφή αυτονομίας, αλλά φαίνεται ότι τους σταμάτησαν οι εκκλήσεις του προέδρου της Σερβίας



Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε ανοικτή επιστολή του, τους ζήτησε να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει τα πράγματα εναντίον τους.

Η αλήθεια είναι ότι θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για την Σερβία ειδικότερα ενώ και η Μόσχα παρασκηνιακά ζήτησε από το Βελιγράδι να κατεβάσει τους τόνους για να αποφευχθεί μια αναγκαστική ρωσική επέμβαση που θα δημιουργούσε μια ακόμα κόντρα με το ΝΑΤΟ και κατά βάσην τις ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί προχωρούν έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό περικύκλωσης της Ρωσίας και εκδίωξής της από τα Βαλκάνια. Εν πολλοίς το έχουν καταφέρει και οι μόνοι που τους χαλάνε τα σχέδια είναι οι Σέρβοι και οι σερβικοί πληθυσμοί σε Κόσοβο και Βοσνία.

Η Σερβία έχει απομείνει ο μόνος σύμμαχος των Ρώσων στα Βαλκάνια αλλά οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι περικυκλώνοντάς την και με την μέθοδο των συνεχών ταραχών και της συνεχούς φθοράς από τις εντάσεις με τους αλβανικούς πληθυσμούς θα μπορέσουν στο τέλος να την αναγκάσουν να ενταχθεί και αυτή στο ΝΑΤΟ για να μην χάσει άλλα κομμάτια του εθνικού της «κορμού».

Στην Σερβία όπως και στην Ρωσία έχουν πλήρη γνώση των αμερικανικών σχεδιασμών και βρίσκονται σε μόνιμη επαγρύπνηση. Ξέρουν ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν νέες κρίσεις σε Μιτρόβιτσα και Πρέσεβο.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.