ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το ΝΑΤΟ «αδειάζει» την Ελλάδα: Δεν αποτελεί προϋπόθεση για διάλογο η αποχώρηση των τουρκικών πλοίων

1 min read

Το ΝΑΤΟ αδειάζει τη χώρα μας για άλλη μία φορά – και με τον χειρότερο τρόπο! Όπως αναφέρουν αξιωματούχοι της Συμμαχίας, η απόσυρση των τουρκικών πλοίων δεν αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει και θα συνεχιστούν την Πέμπτη!

Ουσιαστικά αφήνουν έκθετη την ελληνική κυβέρνηση, η οποία διέρρευσε πως στο αυριανό συμβούλιο θα συζητήσει την απόσυρση του «Oruc Reis» από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Αυτό που θέλει το ΝΑΤΟ είναι να αποφευχθεί ένα στρατιωτικό «ατύχημα» και τα τουρκικά πλοία να συνεχίσουν τη διακόρευση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Γι’ αυτό θέλει οι δύο πλευρές να βρουν έναν τρόπο ώστε τα πλοία και τα αεροπλάνα τους να έχουν κοινά σήματα και κωδικούς, όταν ενεργούν στην Ανατολική Μεσόγειο!

Πάντως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, το ΝΑΤΟ έστειλε στις μόνιμες αντιπροσωπίες Ελλάδας και Τουρκίας ηλεκτρονικό μήνυμα, με το οποίο έθετε το ερώτημα αν δέχονται να γίνει τεχνικός διάλογος την Πέμπτη. Η τουρκική πλευρά απάντησε αστραπιαία πως δέχεται. Ωστόσο, αν και δεν είναι γνωστή η απάντηση της Αθήνας, πολλοί πιστεύουν ότι τελικά η ελληνική πλευρά, με αυτόν τον τρόπο, σύρεται -σε πολιτικό επίπεδο- σε συνομιλίες με την Άγκυρα.

ΠΗΓΗ: www.pronews.gr

Δημοσίευση στα Social Media