ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το μήνυμα της μητέρας της Μυρτούς για δολοφονία Τοπαλούδη: Ξυπνούν οι μνήμες από το δικό μου παιδί

1 min read

Είδε την 15χρονη τότε κόρη της κακοποιημένη σεξουαλικά και βαριά τραυματισμένη στην Πάρο. Η Μαίρη Κοτρώτσου, μητέρα της Μυρτούς, της οποίας ο βιασμός και η κακοποίηση είχε συγκλονίσει, το 2012, ξαναζεί σήμερα, μέσα από την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, την φρίκη εκείνων των ημερών.

Στις 23 Ιουλίου του 2012, η Μυρτώ, ενώ έκανε διακοπές με τη μητέρα της και την αδερφή της στην Πάρο, είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον 21χρονο κηπουρό ξενοδοχείου της περιοχής, ο οποίος στη συνέχεια την είχε αφήσει ημίγυμνη, βαριά χτυπημένη και σε κώμα στα βράχια παραλίας στην Πάρο.

Αφού νοσηλεύτηκε για πέντε μήνες στον Ευαγγελισμό, μετέβη στη Βοστώνη, όπου παρέμεινε για επτά μήνες σε κέντρο αποκατάστασης. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε νέες επεμβάσεις στην Ελλάδα και παρέμεινε σε κέντρο αποκατάστασης της Λάρισας. Τον τελευταίο χρόνο, και μετά από την πενταετή της παραμονή σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης, η 21χρονη σήμερα Μυρτώ, βρίσκεται στην Αθήνα.

«Η Μυρτώ σήμερα είναι σε μια κατάσταση που προσπαθεί να επανέλθει. Είναι λίγο πιο επικοινωνιακή και πιο δραστήρια στη νόηση και την αντίληψη. Φυσικά όχι κάτι παραπάνω. Δεν είναι κάτι χειροπιαστό. Δεν περπατάει, δε μιλάει, δεν τρώει. Αλλά έστω αυτό το λίγο είναι μια ελπίδα να προχωράμε προς το μέλλον» λέει στο News 24/7 η μητέρα της, Μαίρη Κοτρώτσου. «Για εμάς η παραμικρή, η ελάχιστη αλλαγή είναι πάρα πολύ σημαντική. Αυτό μόνο ένας γονιός που έχει δει σε αυτή την κατάσταση το παιδί του μπορεί να το καταλάβει. Από το πρωί μέχρι το βράδυ κάνει λογοθεραπείες και εργοθεραπείες. Δεν υπάρχει χρόνος για οτιδήποτε άλλο στη ζωή μας, πέρα από την προσπάθεια να γίνει η Μυρτώ καλύτερα. Είναι το μόνο που γεμίζει την ημέρα μας και μπορεί να μας κάνει να κινητοποιηθούμε και να ζούμε».

«Δεν μπορεί να το συλλάβει ούτε το δικό μου μυαλό»

Ωστόσο, αυτές τις ημέρες, οι μνήμες από την εφιαλτική περίοδο που βρήκε το παιδί της κακοποιημένο, ξυπνούν με την ιστορία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, που βρέθηκε πνιγμένη στη θάλασσα. «Να πω εγώ συλλυπητήρια είναι λίγο. Δύναμη; Κουράγιο; Όλα αυτά είναι λίγα για να τα πει ο οποιοσδήποτε. Αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις με λόγια. Δεν το ξεπερνάς ποτέ» λέει. «Νιώθω πολύ άσχημα και για μένα, γιατί μου ξυπνάνε μνήμες, αλλά και για τους γονείς του παιδιού που έχουν να αντιμετωπίσουν αυτό που τους συνέβη. Είναι και χειρότερο από το δικό μου, αν θέλετε, γιατί είναι τελεσίδικο. Αυτό που συνέβη σε αυτούς τους γονείς είναι τρομερό. Δεν μπορεί να το συλλάβει κανείς, ούτε καν εγώ. Γιατί η Μυρτώ, παρά τα όσα συνέβησαν, έζησε. Δεν μπορώ να σκεφτώ τη Μυρτώ νεκρή. Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν υπάρχει πισωγύρισμα ό,τι και να γίνει, ό,τι και να τους κάνουν».

Η κα Κοτρώτσου, παρά τα όσα της έχουν μεταφέρει οι γιατροί, εξακολουθεί να ελπίζει πως η κόρη της θα επανέλθει. «Το μόνο που μου έχουν πει είναι πως αφού δεν συνήλθε στα δύο χρόνια πρέπει να το πάρω απόφαση πως θα μείνει έτσι. Αυτό μου έχουν πει. Γι’ αυτό δεν πιστεύω τίποτα. Αν άκουγα και λάμβανα υπόψη μου όσα μου λένε θα έπρεπε να έχω αυτοκτονήσει. Δεν ακούω κανέναν, ακόμη κι αν είναι διακεκριμένοι γιατροί που μου τα έχουν πει. Όπως τότε που μου έλεγαν ότι θα πεθάνει αλλά έζησε. Δεν ακούω κανέναν γιατί θα χάσω την ελπίδα μου».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.