ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το μήνυμα εστάλη! Ολοκληρώθηκε η τετραμερής άσκηση «EUNOMIA 2020» (βίντεο)

1 min read

Ολοκληρώθηκε σήμερα η τετραμερής άσκηση EUNOMIA, η οποία διεξήχθη ανοικτά της Κύπρου και συγκεκριμένα στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Πάφου.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν πλωτά και εναέρια μέρα Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας, τα οποία έπειτα από τρία 24ωρα προχωρούν στην τελική φάση των δραστηριοτήτων τους. Ανάμεσα σε αυτά και έξι μαχητικά F-16 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, καθώς και γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη rafale.

Μεταξύ άλλων υλοποιήθηκαν ενέργειες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, όπου εξετάστηκε μεγάλο φάσμα ναυτικών και αεροπορικών αντικειμένων αλλά και θεμάτων Έρευνας και Διάσωσης. Σε αυτή συμμετείχαν αεροπορικά και ναυτικά μέσα από τις 4 χώρες.

Την τελική φάση, που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς πλαισούμενος από τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ και τους Ακόλουθους Άμυνας Γαλλίας και Ιταλίας.

Η επιτυχής διεξαγωγή της δραστηριότητας καταδεικνύει και τη θέληση των 4 κρατών για την δημιουργία μιας ενισχυμένη, συλλογικής, ναυτικής παρουσίας, που θα βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση, στο διάλογο και στη συνεργασία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ταυτόχρονα στέλνει μηνύματα ότι η Τετραμερής Συνεργασία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και την ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

πηγη onalert

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.