ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Tο μήνυμα Μητσοτάκη για την οδική ασφάλεια: «Δεν είναι μαγκιά να οδηγείς μεθυσμένος»

1 min read

Το μήνυμά του πριν την πασχαλινή έξοδο των εκρδομέων έστειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Mήνυμα ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας αποστέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν όψει των εορτών του Πάσχα.

«Κάθε τέτοια μέρα μαζί με τις γιορτές του Πάσχα, τις ειδήσεις μονοπωλούν τα μέτρα που λαμβάνει η τροχαία για την προστασία μας στους δρόμους. Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε ήδη καταθέσει ένα συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων για την οδική ασφάλεια».

«Πέρα απ’ αυτό όμως, θα ήθελα σήμερα να υπενθυμίσω την αυτονόητη ατομική ευθύνη που έχουμε όλοι μας. Να μην οδηγούμε όταν έχουμε πιει. Να μην μιλάμε στο τηλέφωνο, όταν βρισκόμαστε στη θέση του οδηγού. Να φοράμε πάντα ζώνη ή κράνος. Να χρησιμοποιούμε τα ειδικά καθίσματα για τα μικρά παιδιά», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Και καταλήγει:

«Δεν θέλω να εκληφθούν τα λόγια μου αυτά ως τυπικές ή -πόσο μάλλον- διδακτικές συμβουλές. Οι Έλληνες, το ξέρουμε όλοι, έχουμε μια περίεργη σχέση με το αυτοκίνητο, το οποίο συχνά το αντιμετωπίζουμε ως προέκταση του εγωισμού μας. Το έγραψα και τον Αύγουστο με αφορμή δύο θανατηφόρα ατυχήματα στην Κρήτη. Δεν είναι μαγκιά να οδηγείς μεθυσμένος. Είναι απλά ανεύθυνο και επικίνδυνο. Μαγκιά, για μένα, είναι να καταλάβεις ότι δεν μπορείς -και δεν πρέπει- να οδηγήσεις, και να δώσεις το αυτοκίνητό σου σε κάποιον άλλο. Καλό Πάσχα σε όλες και σε όλους».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση