ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το meteo εκθέτει την κυβέρνηση για το «ολοκαύτωμα» της Ελλάδας: «Έπνεαν 2 μποφόρ»! – Fake news από τον Χαρδαλιά

1 min read

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να πείσει τους πολίτες πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη για το «ολοκαύτωμα» της Ελλάδας που συντελείται αυτές τις ημέρες. 

Ανάμεσα σε όσα ισχυρίστηκε ήταν και τ’ ότι έπνεαν ισχυροί άνεμοι στη Βαρυμπόμπη κατά τη διάρκεια της φωτιάς. Ο υφυπουργός μέσω διαγραμμάτων που έδειξε προσπαθούσε να εξηγήσει πως εκείνη την ώρα δεν έπνεαν 2 μποφόρ, αλλά πάνω από 6! 

Οι ισχυρισμοί του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας δεν έμειναν αναπάντητοι από το meteo.gr του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο με ανάρτησή του αναφέρει ότι έπνεαν άνεμοι 2 μποφόρ.

Μάλιστα κομψά επισημαίνει ότι η αναφορά του Νίκου Χαρδαλιά σε ριπές 6 μποφόρ είναι λανθασμένη και αντιεπιστημονική καθώς η κλίμακα μποφόρ αφορά μόνο τον μέσο άνεμο και όχι τις ριπές.

Αναλυτικά το meteo αναφέρει για τις καιρικές συνθήκες στο Τατόι κατά την έναρξη και αρχική εξάπλωση της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στις 3 Αυγούστου 2021.

«Σύμφωνα με τις καταγραφές του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο Τατόι, το πρωί της Τρίτης 3 Αυγούστου μέχρι και τις 17:00, οι άνεμοι ήταν ασθενείς, εντάσεως 8 με 10 km/h, δηλαδή 2 Μποφόρ.

Στις 17:00 η μέση 10-λεπτη ταχύτητα του ανέμου παρουσίασε ξαφνική ενίσχυση στα 19 km/h (3 Μποφόρ) με ριπές στα 45 km/h η οποία οφείλεται ξεκάθαρα στην μεταβολή των τοπικών καιρικών συνθηκών λόγω της πυρκαγιάς (η κλίμακα Μποφόρ αφορά μόνο τον μέσο άνεμο και όχι τις ριπές).

Aυτό άλλωστε διακρίνεται και στο διάγραμμα της θερμοκρασίας που ξαφνικά από τους 40°C, έφτασε τους 44°C σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.