ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το μεγαλύτερο μπλακ άουτ στην ιστορία του Facebook: Απώλειες 50 δισ. δολαρίων και χαμένη αξιοπιστία

1 min read

Ένας μικρός πανικός επικράτησε χθες το απόγευμα σε αρκετούς χρήστες του διαδικτύου, καθώς το Facebook, το Instagram και το Whatsapp κατέρρευσαν για περίπου 7 ώρες. 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μπλακ άουτ στην ιστορία του Facebook, ένα μπλακ άουτ που έπληξε αρκετά την αξιοπιστία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. 

Πιθανότερη αιτία για το σχεδόν επτάωρο μπλακ άουτ σύμφωνα με σχετική δημοσίευση των «New York Times» που επικαλούνται ειδικούς στην Κυβερνοασφάλεια,  είναι «η εσφαλμένη διαμόρφωση των διακομιστών (servers) του Facebook, η οποία εμπόδισε τους ανθρώπους να συνδεθούν σε διάφορους ιστότοπους, όπως είναι το Instagram και το WhatsApp».

Παρόλα αυτά ήδη υπάρχουν αρκετές θεωρίες πώς κάτι άλλο, πιο «σκοτεινό» συνέβη. Ορισμένοι θεωρούν ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως το Facebook έπεσε ένα 24ωρο μετά τις αποκαλύψεις μιας πρώην υπαλλήλου της εταιρείας ονόματι Φράνσις Χόγεκν, ενώ μια θεωρία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες είναι πως την ώρα που τα κοινωνικά δίκτυα έχουν πέσει, εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα χρηστών πωλούνται σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που έχουν λόγο να ενδιαφέρονται.

Προς το παρόν, επισημαίνεται ότι η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει τους λόγους της αστοχίας, που προκάλεσε χάος στο διαδίκτυο.

Tεράστιες απώλειες για το Facebook

Η εταιρεία του Ζούκερμπεργκ έχει υποστεί τεράστιες οικονομικές απώλειες από αυτές τις αρνητικές εξελίξεις.

Οι μετοχές του παρουσίασαν κατακόρυφη πτώση, με τις απώλειες για τον μεγιστάνα των social media να ξεπερνούν τα 7 δισ. δολάρια, ενώ για την εταιρεία υπολογίζονται – μέχρι στιγμής – στα 50 δισ. δολάρια.

Αυτές τις 7 ώρες που χρειάστηκε για να επανέλθουν οι πλατφόρμες του Facebook σε λειτουργία, μετά το μεγαλύτερο blackout στην ιστορία του, η αξία της μετοχής του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έπεσε πάνω από 5% (στο 5,48% στις 9:27 ώρα Ελλάδας), στα 324,33 δολάρια.

  • Η πτώση της μετοχής της Facebook τη Δευτέρα μείωσε την περιουσία του Ζούκερμπεργκ στα 120,9 δισ. δολάρια από 140 δισεκατομμύρια, ρίχνοντάς τον κάτω από τον Μπιλ Γκέιτς, στην 5η θέση του παγκόσμιου δείκτη των πλουσιότερων ανθρώπων, του Bloomberg.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.