ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το μακρύ χέρι της Εφορίας και στους επαγγελματικούς λογαριασμούς χιλιάδων επιτηδευματιών

1 min read

Περιθώριο μόλις τέσσερις ημερών (μέχρι δηλαδή στις 12 Δεκεμβρίου) έχουν δεκάδες χιλιάδες επιτηδευματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες ,έμποροι και επιχειρηματίες  που αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές με πλαστικό χρήμα μέσω τερματικού μηχανήματος (POS), προκειμένου να καταχωρήσουν υποχρεωτικά στην ΑΑΔΕ τον/τους επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όσοι αρνηθούν να το πράξουν τους αναμένει πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ όσοι το πράξουν εκπρόθεσμα θα επιβαρυνθούν με διοικητικό πρόστιμο από την εφορία ύψους 100 ευρώ.

Ο εντοπισμός των παραβατών-υπόχρεων θα είναι σχετικά εύκολος καθώς θα εντοπιστούν, μέσω διασταυρώσεων, από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Πρόστιμο 1.000 ευρώ θα επιβάλλεται επίσης και σε όσους υπόχρεους δήλωσης  επαγγελματικού τραπεζικού  λογαριασμού προχώρησαν σε απενεργοποίηση του επαγγελματικού τους λογαριασμού  χωρίς να τον αντικαταστήσουν και να τον δηλώσουν στην εφορία με άλλον.

Όσον αφορά τους νέους επαγγελματίες  που περιλαμβάνονται στους υπόχρεους κατοχής τερματικού  μηχανήματος POS  η δήλωση του επαγγελματικού τους λογαριασμού θα πρέπει να γίνει μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Οι συγκεκριμένοι όπως και οι υπόλοιποι υπόχρεοι απόκτησης , τοποθέτησης και λειτουργίας μηχανήματος POS για ηλεκτρονικές πληρωμές   εφόσον εντοπιστούν να μην έχουν τοποθετήσει POS  το πρόστιμο στην περίπτωση αυτή είναι 1500 ευρώ.

Στους επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς που υποχρεωτικά θα πρέπει να δηλωθούν στην ΑΑΔΕ θα πρέπει να κατευθύνονται όλα τα έσοδα από την εμπορική, επαγγελματική η επιχειρηματική δραστηριότητα ,όπως πληρωμές μέσω POS,πληρωμές μέσω e-banking, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές ακόμη και συναλλαγές με μετρητά.

Με τις υποχρεωτικές  καταχωρήσεις των  επαγγελματικών τραπεζικών  λογαριασμών  ανοίγει από την άλλη και η “όρεξη” της εφορίας για όσους επιτηδευματίες έχουν οφειλές από ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο, καθώς θα μπορεί να προβαίνει σε κατασχέσεις ποσών.

Το αίτημα των περισσότερων επιτηδευματιών και εμπόρων, μέσω των συλλόγων τους, ώστε ένα μέρος από τα χρηματικά ποσά που εισέρχονται  στον επαγγελματικό λογαριασμό να είναι ακατάσχετα για την εφορία δεν έγινε δεκτό από τους δανειστές..

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.