ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το Μάιο θα τεθεί απέναντι στον ελληνικό Στόλο το τουρκικό μίνι-αεροπλανοφόρο TCG Anadolu

1 min read

Με τις δοκιμές του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και των οπλικών συστημάτων του ολοκληρώνεται η ναυπήγηση του τουρκικού μίνι αεροπλανοφόρου TCG Anadolu (L-400) εκτοπίσματος 24,660 τόνων το οποίο αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία τον ερχόμενο Μάιο, εντασσόμενο στον τουρκικό Στόλο με βάση του όπως αναφέρουν τουρκικές πηγές.

Οι τουρκικοί ναύσταθμοι της Αττάλειας, του Ακσάζ και της Κωνσταντινούπολης θα έχουν πλήρη υποδομή για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του πλοίου. 

Άρα θα επιχειρεί και στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο.

Πρόσφατα μάλιστα αναφέρεται το σύστημα υπέρυθρης παρατήρησης  PIRI το οποίο ανέπτυξε η τουρκική βιομηχανία Aselsan είναι ήδη έτοιμο και πρόκειται να αποτελέσει μέρος του εξοπλισμού του τουρκικού αεροπλανοφόρου που κατατάσσεται επίσημα στην κατηγορία των LPD, δηλαδή των ελικοπτεροφόρων-σκαφών συντονισμού αποβάσεων, αλλά στην ουσία είναι μικρά αεροπλανοφόρα.

Το τουρκικό αεροπλανοφόρο βασίστηκε στο ισπανικό αντίστοιχό του πλοίο ισπανικού Juan Carlos I (L-61) από το οποίου επιχειρούν μαχητικά ΑV-8B Harrier, αλλά σε πρώτη φάση και λόγω του μπλοκαρίσματος της παράδοσης των 12 F-35B, θα επιχειρούν: 

– 4 επιθετικά ελικόπτερα T-129 ATAK

– 8 μεταφορικά ελικόπτερα AS 532 ή CH-47F

– 2 μεταφορικά ελικόπτερα S-70B Seahawk

– 8-12 μη επανδρωμένα μαχητικά κρούσης Anka ή Bayraktar τα οποία θα μεταφέρουν πυραύλους cruise SOM.

Στον εξοπλισμό αυτοάμυνας περιλαμβάνονται:

– 5 πύργοι της Aselsan με το σύστημα εγγύς αυτοπροστασίας των 25mm STOP

– 2 αντιπυραυλικά συστήματα Phalanx CIWS

– 1 πυραυλικό αντιπυραυλικό σύστημα RAM

Το δεύτερο πλοίο της κλάσης, το TCG Thrace (Θράκη) θα παραδοθεί το 2025 και υποτίθεται ότι θα μεταφέρει τη ναυτική έκδοση του τουρκικού μαχητικού TF-X, όπως άλλωστε και το TCG Anadolu.

Tο TCG Anadolu θα είναι επικεφαλής πλοίο Ομάδας Μάχης που θα συμπληρώνεται από δύο φρεγάτες, δύο κορβέτες, δύο πυραυλακάτους και ένα υποβρύχιο.

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.