ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την προμήθεια των ισραηλινών αντιαρματικών συστημάτων Spike NLOS

1 min read

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε πριν λίγο την προμήθεια των ισραηλινών αντιαρματικών/αντιαποβατικών συστημάτων Spike NLOS μετά από ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις που είχαν πυροδοτηθεί από ιδιωτικά συμφέροντα αναφορικά με το ποιος θα διαχειριζόταν την προμήθεια.

Τελικά το πρόγραμμα θα το διαχειριστεί η κατασκευάστρια εταιρεία των πυραύλων Rafael και όχι η Plasan Sasa που κατασκευάζει την πλατφόρμα εκτόξευσης.

Η συνολική προμήθεια των αντιαρματικών πυραύλων SPIKE NLOS θα αφορά 800 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν είναι γνωστό αν η απόφαση αφορά το σύνολο των επιχειρησιακών αναγκών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προμήθεια των νέων πυραύλων Spike NLOS και ER2 για τα υπό εκσυγχρονισμό επιθετικά ελικόπτερα AH-64A Apache, τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου (ΣΑΠ) της ΔΥΚ, τις κανονιοφόρους της Διοίκησης Πλοίων Επιτήρησης καθώς τους επίγειους φορείς των Λόχων Αντιαρματικών στους Σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς σε Έβρο και ΑΣΔΕΝ.

Η προμήθεια του συστήματος κρίνεται κάτι παραπάνω από κρίσιμη, καθώς τα συστήματα θα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε αντιαποβατικές αποστολές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σημερινό ΚΥΣΕΑ συζητήθηκαν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις υπό το πρίσμα των δυο σεισμών που έπληξαν την Τουρκία και η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας τόσο στην Τουρκία όσο και στη Συρία.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια η χώρα έχει ενισχύσει όσο ποτέ την αποτρεπτική δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.