ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το κυπριακό «βέτο» εξόργισε τους Γερμανούς

1 min read

Η απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκήσει το δικαίωμά της στο βέτο στην επιβολή κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, όσο δεν επιβάλλονται κυρώσεις και στη Τουρκία, φέρεται να εξόργισε τη Γερμανία.
.
Αυτό διαχέεται μέσω του γερμανικού Τύπου και συγκεκριμένα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία σε κείμενό της με χαρακτηριστικό τίτλο «Η απερισκεψία της Κύπρου» αναφέρεται στο κυπριακό βέτο.
.
«Η απόφαση πλήττει τα συμφέροντα και το κύρος της Κύπρου. Συνδέοντας δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους ανεξάρτητα, η Λευκωσία δίνει την εντύπωση ότι η εξωτερική πολιτική της ΕΕ έχει παραλύσει», σχολιάζει η FAZ.
.
Και συνεχίζει: «Η Τουρκία θα ερμηνεύσει το γεγονός αυτό ως ενθάρρυνση για να σκληρύνει τη στάση της στη διένεξη για τους υδρογονάνθρακες. Για να μπορέσει η Κύπρος να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της έναντι της πολύ ισχυρότερης Τουρκίας, χρειάζεται στο πλευρό της μια ΕΕ με ευχέρεια κινήσεων».
.
Η γερμανική εφημερίδα δίνει και μια άλλη οπτική στο λόγο για τον οποίο έθεσε βέτο η Κύπρος: «Ή μήπως η αντίσταση της Κύπρου στις κυρώσεις έχει πράγματι σχέση με τη Λευκορωσία; Εδώ και αρκετά χρόνια το νησί της Μεσογείου επωφελείται από αμφιλεγόμενης προέλευσης περιουσίες μετασοβιετικών ολιγαρχών και πολιτικών. Μήπως υπάρχουν στη Μεγαλόνησο χρήματα λευκορώσων κυβερνητικών στελεχών, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στις μαύρες λίστες της ΕΕ;»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.