ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το ξανά παίρνει πάνω του ο Τσίπρας Στρατηγείο η Κουμουνδούρου

1 min read

Καθημερινά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας. Θα συνεδριάζει κάθε μέρα η επιτροπή προεκλογικού αγώνα. Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια. Τι ζητήθηκε από τα κομματικά στελέχη, πως θέλουν να γυρίσουν το κλίμα στο κυβερνών κόμμα.

Καθημερινά πλέον θα βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας καθώς κάθε πρωί θα συνεδριάζει η επιτροπή προεκλογικού αγώνα η οποία θα αποφασίζει τα θέματα με τα οποία θα ασχολείται επικοινωνιακά το κυβερνών κόμμα και θα χαράσσει στρατηγικήγια όλη την περίοδο μέχρι τις εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας με αυτή την κίνηση δείχνει ότι έχει αποφασίσει να αναλάβει προσωπικά τον δύσκολο αγώνα για την αναστροφή του κλίματος και τη μείωση της εκλογικής διαφοράς με την ΝΔ.

Ακόμα με αυτό τον τρόπο απαντάει σε όσους από το κόμμα του άσκησαν κριτική ότι οι εκλογές δεν κερδίζονται από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά μόνο με την κινητοποίηση του κόμματος. Στην πραγματικότητα δηλαδή ο σχεδιασμός θα μπορούσε να έχει τίτλο «κάν’ το όπως το 2012» που τότε το κόμμα έπαιζε πρωταρχικό ρόλο και που στην συνέχεια το 2014-15 χάρισε τέσσερις απανωτές νίκες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι από χθες ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Ήδη ζητήθηκε από απ’ όλες τις οργανώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες να έχουν επιλέξει τα πρόσωπατα οποία θέλουν να βρίσκονται στα ψηφοδέλτια ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να συνεδριάσει η ΚΕ του κόμματος.

Ο κατ’ αρχήν σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει περιοδείες του πρωθυπουργού σε όλη την Ελλάδα, αλλά μόνο επιλεκτικές συγκεντρώσεις όπως έγιναν σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας (Αγρίνιο, Άρτα, Τρίκαλα ) την περίοδο των ευρωεκλογών.

Στόχος του κομματικού επιτελείου πάντως είναι σε αυτές τις εκλογές η αντιπαράθεση να κινηθεί σε καθαρά πολιτικό επίπεδο με την προβολή των δύο προγραμμάτων.

Γι’ αυτό άλλωστε η Κουμουνδούρου θα επιμείνει στην πραγματοποίηση ενός debate ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν και -όπως λένε- γνωρίζουν καλά ότι και αυτή την φορά δεν θα υπάρξει ανταπόκριση από την ΝΔ.

Ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του χθες ανέφερε ότι «νομίζω ότι επειδή ο χαρακτήρας των εθνικών εκλογών ούτως ή άλλως είναι διαφορετικός, θα αναδείξει την επόμενη κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο σχέδια. Εύχομαι αυτή την προεκλογική περίοδο να μην την εξαντλήσουμε συζητώντας άλλα ζητήματα, αλλά να συζητήσουμε πάνω στα συγκεκριμένα προγράμματα. Για να γίνει κατανοητό ποια είναι τελικά η λογική, η φιλοσοφία του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που συμπυκνώνονται σε αυτή τη φράση, που κατά καιρούς λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι «η κοινωνική ανισότητα είναι φυσικός νόμος». Από κει απορρέουν πολλά».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.