ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το Κρεμλίνο αποκαλύπτει ότι ο Πούτιν μίλησε με τον επικεφαλής της CIA

1 min read

Εκτός από τη συνάντηση με τον γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, ο διευθυντής της αμερικανικής CIA είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκάλυψε το Κρεμλίνο.

Σε ομιλία του στον Τύπο τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αποκάλυψε ότι ο αρχηγός της CIA Γουίλιαμ Μπερνς μίλησε απευθείας με τον Πούτιν. Αυτό είναι ασυνήθιστο για τον Ρώσο ηγέτη, ο οποίος συνήθως αναθέτει συζητήσεις με άλλους ξένους αξιωματούχους, προτιμώντας γενικά μόνο να μιλήσει απευθείας στους αρχηγούς κρατών.

“Συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και την τρέχουσα κρίση στις διμερείς διπλωματικές σχέσεις. Αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τις περιφερειακές συγκρούσεις”, δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Ο Μπερνς μετεγκατάστασή του στη Μόσχα για διήμερη επίσκεψη εργασίας την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με αντιπροσωπεία ανώτερων Αμερικανών αξιωματούχων.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο διευθυντής της CIA συναντήθηκε με τον Νικολάι Πατρούσεφ, γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας, και τον Σεργκέι Ναρσκίν, διευθυντή της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται εκπρόσωπο της Πρεσβείας των ΗΠΑ, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Το ταξίδι του Μπερνς ήταν το τελευταίο μιας σειράς πρόσφατων διμερών συνομιλιών μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων αξιωματούχων. Τον προηγούμενο μήνα, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ ταξίδεψε στη Μόσχα για τριήμερη επίσκεψη, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν χωρίς να υπάρξουν απτά αποτελέσματα. Τον Ιούνιο, οι δύο πρόεδροι συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο στη Γενεύη, σε συζητήσεις που αξιολογήθηκαν θετικά και από τις δύο πλευρές.

Υποσημείωση μεταφραστή: Τόσον η πρόσφατη επίσκεψη στην Μόσχα, όσο και η ανωτέρω τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο Πούτιν του νέου επικεφαλής της  CIA υποδηλούν σημαντικό γεγονός στις Αμερικανο-ρωσικές σχέσεις. Ο κ Γουίλιαμ Μπερνς  είναι πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Μόσχα, υψηλής  καλλιέργειας, πείρας  και φρόνησης  προσωπικότητα και ασυνήθης επιλογή για την ηγεσία της CIA.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.