Το κόλπο για να βρείτε το μυστικό αρχείο του Facebook για σας

Newskamatero

Η διαδικασία για να κατεβάσετε τον «φάκελό» σας και να δείτε τι αποθηκεύει το facebook από την online δραστηριότητά σας

Είναι γνωστό ότι το Facebook «φακελώνει» του χρήστες τους, αποθηκεύει δηλαδή ένα σωρό πληροφορίες, όπως φωτογραφίες τους, διαφημίσεις που έχουν κλικάρει, συζητήσεις, αρχεία που έχουν μοιραστεί στο Messenger και άλλες δραστηριότητές τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτές οι πληροφορίες συγκεντρώνονται σε ένα «μυστικό αρχείο» που κρατάει το Facebook  για τον κάθε χρήστη.

Το Facebook ισχυρίζεται πως το κάνει αυτό, ανοιχτά και όχι μυστικά, για να κρατά την πλατφόρμα δωρεάν. Κάποιοι δεν αισθάνονται βέβαια χαρούμενοι με αυτό, το Facebook μας τα λέει όμως όλα καθαρά και ξάστερα στην «πολιτική δεδομένων», που συνήθως κανείς δεν διαβάζει.

Η διαδικασία πάντως για να βρείτε και να κατεβάσετε τον «φάκελό» σας, είναι σχετικά απλή: κλικάρετε σε αυτό το μικρό τριγωνάκι στην πάνω δεξιά γωνία της σελίδας σας, επιλέγετε τα «Settings» και στη σελίδα που θα σας μεταφέρει (General Account Settings), πατάτε στην τελευταία επιλογή «Download a copy of your Facebook data».

Μία και πλέον ώρα μετά, θα πάρετε ένα email που θα σας ενημερώνει ότι τα δεδομένα σας είναι έτοιμα για κατέβασμα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

«Βόμβα»: Άκυρες οι περικοπές των συντάξεων δικαστών και εισαγγελέων

Το Μισθοδικείο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων των απόμαχων δικαστών και εισαγγελέων και σύμφωνα με τις επίμαχες αποφάσεις οι συντάξεις πρέπει να αναπροσαρμοστούν στα επίπεδα του 2012. Το ύψος της επιβάρυνσης στον κρατικό προϋπολογισμό που θα δημιουργηθεί από τις αποφάσεις του Μισθοδικείου δεν μπορεί να προσδιοριστεί άμεσα, καθώς το […]