ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το καθεστώς Ράμα έβγαλε ΦΕΚ για τη δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων της Χειμάρρας..

1 min read

Πληροφορίες θέλουν το καθεστώς Ράμα στην Αλβανία να προχωρά σε δήμευση της περιουσίας της ομογένειας, ενώ «Ευρώπη-γιοκ» διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας προς την Αλβανία, σε περίπτωση που αληθεύει αυτό το ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλβανική κυβέρνηση Ράμα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, προχωρά στην δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων στην Χειμάρρα.

«Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα εξελίξεις που δε μας ικανοποιούν» ανέφερε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας: «Σήμερα μαθαίνω ότι είχαμε μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την ελληνική μειονότητα. Αν ισχύει, θα είναι πολύ αρνητική εξέλιξη. Υπόθεση που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δε μας δίνει αισιοδοξία για την κρίσιμη ευρωπαϊκή προοπτική αυτής της χώρας. Οι προϋποθέσεις να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, αν επαληθευτούν οι πληροφορίες που έχουμε-δεν υπάρχουν. Ελπίζω να διαψευστώ. Γιατί η βούληση όλων μας, το σύνολο των χωρών, είναι να κάνει βήματα προκειμένου να γίνει η ευρωπαϊκή προοπτική μια πραγματικότητα. Δεν είμαστε όμως δογματικοί. Βλέπουμε την κάθε χώρα χωριστά».

Δημοσίευση στα Social Media