ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το Ισραήλ βγάζει τον Στόλο του στην Α. Μεσόγειο: Ξεκίνησε η αναμέτρηση Άγκυρας-Τελ Αβίβ στην περιοχή

1 min read

Έκτακτη επίσκεψη ΥΠΕΞ Κύπρου σε Ισραήλ την ίδια στιγμή

Έντονη δραστηριότητα έχουμε εδώ και λίγες ώρες από το Ισραηλινό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο. Μάλιστα εξέδωσε NOTAM, όπου αναφέρει πως απαγορεύεται η δραστηριότητα πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών στις περιοχές που θα διεξαχθούν τα ισραηλινά γυμνάσια. 

Είναι σαφές πως η προειδοποίηση έχει ως αποδέκτη την Τουρκία, η οποία με τα πολεμικά και ερευνητικά της σκάφη έχει περικυκλώσει την Κύπρο. To σημείο στο οποίο θα λάβουν χώρα οι Ισραηλινές ασκήσεις είναι κοντά στην περιοχή όπου η Τουρκία πραγματοποιεί παράνομη γεωτρήσεις με το Yavuz!   

Η κίνηση αυτή αποτελεί αναμφισβήτητα μια σθεναρή απάντηση στις παράνομες ενέργειες του τουρκικού ναυτικού στην περιοχή της Μεσογείου. Η επόμενη σύγκρουση όπως όλα δείχνουν θα λάβει χώρα στην Α. Μεσόγειο.     

Αθήνα-Τελ Αβίβ- Λευκωσία και Κάιρο συνασπίζονται κατά των τουρκικών διεκδικήσεων, με τις ασκήσεις πλέον να είναι συνεχείς, ενώ και σε διπλωμτικό επίπεδο πλέον έχουμε την απόλυτη μάχη.  

Από την άλλη, έχουμε τον άξονα Τουρκίας, Κατάρ και Πακιστάν! 

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, την στιγμή που είχαμε μία σύντομη αλλά σημαντική επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο Ισραήλ. 

Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζ καλωσόρισε τον κ. Χριστοδουλίδη στο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, ο οποίος προσγειώθηκε με ελικόπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κύπριε Υπουργέ Εξωτερικών κ. Χριστοδουλίδη καλωσορίσατε στο Ισραήλ. Είμαι χαρούμενος που σας φιλοξενώ κατά τη διάρκεια της σύντομης αλλά σημαντικής επίσκεψής σας που θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις Ισραήλ και Κύπρου. Προσβλέπω να συζητήσω μαζί σας για την αυξημένη συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, της ασφάλειας και στον στρατηγικό τομέα“, επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Ασκενάζι.

Όπως ανακοινώθηκε από το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών, τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν οι δύο Υπουργοί, όσο και στο πλαίσιο των διευρυμένων συνομιλιών που θα ακολουθήσουν, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων των Υπουργείων Εξωτερικών των δυο χωρών, αναμένεται να ανασκοπηθεί ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, ενώ θα ανταλλαγούν επίσης απόψεις επί περιφερειακών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. 

πηγη pentapostagma.gr

Δημοσίευση στα Social Media