ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στη Δαμασκό – Oι Ιρανοί εφοδιάζουν την Χεζμπολάχ με drone καμικάζι Shahed

1 min read
  • Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στη συριακή πρωτεύουσα της Δαμασκού και στα νότια προάστια της αργά την Παρασκευή, στην πρώτη τέτοια επίθεση εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

H επίθεση πραγματοποιήθηκε εν μέσω των ανησυχιών του Ισραήλ για την παράδοση ιρανικών drones καμικάζι HESA Shahed 136 στην Χεζμπολάχ που αργότερα μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον του.

  • Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι οι Ιρανοί εξάγουν κομμάτια των drones πέραν της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και σε άλλες οργανώσεις εχθρικές προς το Ισραήλ, όπως στην Ansar Allah στην Υεμένη και στην Hamas στην Παλαιστίνη.

Σημειώνεται ότι η Hamas έχει επαναπροσεγγίσει την κυβέρνηση Άσαντ καθώς υποστήριζε τους ισλαμιστές αντάρτες κατά την εμφύλια συριακή σύγκρουση.

Πολλά από αυτά τα drones έχουν κάνει την εμφάνισή τους ήδη στην Συρία κατά των ισλαμιστικών οργανώσεων που ελέγχουν ακόμα την Ιντλίμπ.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα στα χτυπήματα.

Ο συριακός Στρατός είπε αργότερα ότι αρκετοί ισραηλινοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν κατά στρατιωτικών θέσεων κοντά στη Δαμασκό. Ανέφερε ότι η συριακή αεράμυνα κατέρριψε τους περισσότερους από τους πυραύλους, προσθέτοντας ότι υπήρξαν μόνο υλικές απώλειες.

Κάτοικοι της πρωτεύουσας είπαν νωρίτερα ότι άκουσαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας ανέφερε ότι η συριακή αεράμυνα απάντησε σε «μια ισραηλινή επίθεση στον εναέριο χώρο της Δαμασκού και στις νότιες περιοχές».

Ο φιλοκυβερνητικός ραδιοφωνικός σταθμός Sham FM είπε ότι οι επιθέσεις ήταν κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού νότια της πρωτεύουσας.

Τα χτυπήματα της Παρασκευής ήταν τα πρώτα από τις 17 Σεπτεμβρίου, όταν μια ισραηλινή επίθεση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού και σε κοντινές στρατιωτικές θέσεις νότια της συριακής πρωτεύουσας σκότωσε πέντε στρατιώτες.

Αυτή η επίθεση σημειώθηκε λίγες μέρες μετά το ισραηλινό χτύπημα που έπληξε το κεντρικό αεροδρόμιο στη βόρεια πόλη του Χαλεπίου.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες χτυπήματα σε στόχους εντός περιοχών της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, αλλά σπάνια αναγνωρίζει ή συζητά τέτοιες επιχειρήσεις.

Το Ισραήλ έχει παραδεχτεί, ωστόσο, ότι στοχεύει βάσεις μαχητών που συμμαχούν με το Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία έχει στείλει χιλιάδες μαχητές για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ.

Τα ισραηλινά πλήγματα έρχονται εν μέσω ενός ευρύτερου σκιώδους πολέμου μεταξύ της χώρας και του Ιράν.

Οι επιθέσεις στα αεροδρόμια στη Δαμασκό και στο Χαλέπι οφείλονται στους φόβους ότι χρησιμοποιούνταν για τη διοχέτευση ιρανικών όπλων στη χώρα.

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.