ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το Ισραήλ επιρρίπτει Στο Ιράν την ευθύνη για την επίθεση στο ‘Mercer Street’

1 min read

Το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν πως βρίσκεται πίσω από επίθεση σε πλοίο από την οποία σκοτώθηκαν δύο μέλη του πληρώματος, ένας Βρετανός υπήκοος και ένας Ρουμάνος πολίτης. 

Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο Mercer Street, που ανήκει στο δυναμικό της Zodiac Maritime με έδρα το Λονδίνο, το οποίο βρισκόταν στα ανοικτά των ακτών του Ομάν στην Αραβική Θάλασσα όπου και έλαβε χώρα η επίθεση το βράδυ της Πέμπτης.

Με βάση τις πληροφορίες, το πλοίο συνδέεται με Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο και είναι ιαπωνικής ιδιοκτησίας τάνκερ με σημαία Λιβερίας.

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ έκανε λόγο την Παρασκευή για “Ιρανική τρομοκρατία” αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “το Ιράν δεν είναι απλώς ένα ισραηλινό πρόβλημα”, προσθέτοντας πως “Ο κόσμος δεν πρέπει να σιωπά”. 

Το Ιράν δεν έχει ακόμα σχολιάσει τους ισχυρισμούς. Το περιστατικό φαίνεται να αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή ενώ πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση σημειώθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone).

Mετά την επίθεση, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό ενημέρωσε πως παρείχε βοήθεια στο υπό ισραηλινή διαχείριση τάνκερ καθώς συνοδεύτηκε από το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ, Euronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.