ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το Ιράν κάλεσε την Τουρκία να πολεμήσουν κατά των ΗΠΑ: «Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιδράσουμε δυναμικά»!

1 min read

Πρόταση συμμαχίας Ιράν και Τουρκίας κατά των ΗΠΑ απεύθυνε ο Ιρανός πρόεδρος Ηασάν Ρουχανί στον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν σε σημερινή τηλεφωνική τους συνομιλία.

Ο Ιρανός πρόεδρος πρότεινε στον Ερντογάν το σχηματισμό μιας συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών ώστε να πολεμήσουν τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας τον ότι «η Αμερική μπορεί να επαναλάβει τέτοιες προκλητικές ενέργειες», χωρίς να διευκρινίζεται εάν εννοούσε μόνο στον Κόλπο ή και γενικότερα, μπορεί και στην ίδια την Τουρκία.

«Η σιωπή μας απέναντι στις επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ θα θεωρηθεί ως αδυναμία και θα οδηγήσει σε νέες προκλητικές επιθέσεις», είπε ο Ρουχανί στον Ερντογάν, καλώντας τον να συμμαχήσει με το Ιράν κατά των ΗΠΑ και οι δύο χώρες να δράσουν δυναμικά.

Μάλιστα όπως αναφέρεται υπάρχει σε εξέλιξη διαπραγμάτευση Ρωσίας-Τουρκίας για την Λιβύη με τις δύο χώρες να υποστηρίζουν διαφορετικές παρατάξεις. Η διαπραγμάτευση αυτή όμως εάν επιτευχτεί, θα δώσει τη δυνατότητα παρουσίας της Τουρκίας στην Λιβύη και στον Ερντογάν την απαραίτητη προβολή ισχύος ώστε να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ.

Δημοσίευση στα Social Media