ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το «ηφαίστειο» του μεταναστευτικού απλώνεται από τα νησιά στην ενδοχώρα – Κανείς δεν θέλει τα hot spot

1 min read

Μπορεί το μεταναστευτικό στα δελτία ειδήσεων να έχει πάει «πίσω» λόγω των ελληνοτουρκικών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξελίξεις. Πρόκειται για ζήτημα που απασχολεί την Ελληνική κοινωνία σε μεγάλο βαθμό όπως έδειξαν όλες οι δημοσκοπήσεις.

Στα hot spot η κατάσταση είναι έκρυθμη με καθημερινά επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών φυλών «προσφύγων», αλλά πλέον και η ελληνική κοινωνία αρχίζει να αντιδρά με τους τοπικούς φορείς να ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις  οι οποίες θα ξεκινήσουν από τις 22 Ιανουαρίου. Εκεί αποφασίστηκαν τα εξής:

α) Γενική 48ωρη κινητοποίηση όλων των φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου το διήμερο 22 και 23 Ιανουαρίου. Θα περιλαμβάνει συμβολικό κλείσιμο και των αεροδρομίων και των λιμανιών όλης της Περιφέρειας.
β) Κινητοποιήσεις στην Αθήνα
γ) Συμβολική κατάληψη του κτιρίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Μυτιλήνη
δ) Υποβολή με την συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα αδικήματα παράβασης διατάξεων που αφορούν την δημόσια υγεία και την δημόσια ασφάλεια από τον εσφαλμένο χειρισμό του ζητήματος του μεταναστευτικού.

Αλλά, δεν είναι μόνο η νησιωτική χώρα που αντιδρά. Στο παιχνίδι μπαίνει και η ηπειρωτική Ελλάδα. Χθες βγήκαν στους δρόμους στην Λαμία και προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό και των δυο ρευμάτων της εθνικής στο ύψος του κόμβου της Αγίας Παρασκευής με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές πολλών χιλιομέτρων. «Δεν αντέχουμε άλλη υποβάθμιση. Δεν θέλουμε νέα Μόρια στη Λαμία», λένε οι κάτοικοι που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για κατασκευή κλειστής δομής στην Αγία Παρασκευή.

Τα πράγματα όμως αγρεύουν και στην Καρδίτσα. Και εκεί οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή hot spot στην περιοχή τους και σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία των Γοργοβιτών αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις. Πολίτες και τοπικοί φορείς εμφανίστηκαν και εκεί εξοργισμένοι με την απουσία ενημέρωσης από την κυβέρνηση για ένα ζήτημα που πρόκειται να αλλάξει την ζωή τους.

Τώρα στην κυβέρνηση βλέποντας τις αντιδράσεις απαντούν με «μασάζ» στους βουλευτές των περιοχών που αντιδρούν. Η κυβέρνηση υπόσχεται γρήγορη αποσυμφόρηση με το σχέδιο της που περιλαμβάνει την κατασκευή 22 νέων δομών, την απλοποίηση των διαδικασιών παροχής ασύλου και την μετεγκατάσταση έως και 10.000 ατόμων στην Τουρκία μέσα στους επόμενους μήνες.

Ωστόσο το σχέδιο της κυβέρνησης δεν προχωράει και αυτό για τέσσερις λόγους:

1ον: η διαδικασία απλοποίησης του ασύλου είναι κοροϊδία από την στιγμή που με τις προσφυγές που δικαιούται ο απορριπτόμενος αυτή θα τελεσιδικεί σε πέντε χρόνια.

2ον: η κυβέρνηση σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 4907/31.12.2019 θεωρεί ως ασφαλείς διάφορες απίθανες χώρες αφήνοντας έξω το Πακιστάν, το Αφγανιστάν που μας στέλνουν χιλιάδες «πρόσφυγες»

3ον: το σχέδιο της για κλειστές δομές δεν προχωράει εξαιτίας τόσο των αντιδράσεων των κατοίκων όσο και της δυσκολίας χρηματοδότησης.

4ον: οι περίφημες επαναπροωθήσεις είναι μια σκέτη κοροϊδία από την στιγμή που εναπόκειται στην καλή θέληση της Τουρκίας, η οποία όπως βλέπουμε όχι μόνο δεν συνεργάζεται αλλά χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως όπλο στέλνοντας συνεχώς σε μας καραβιές με νέους «πρόσφυγες».

Συνεπώς η κυβέρνηση εν συντομία, θα βρεθεί μπροστά σε μια θύελλα, καθώς την άνοιξη οι ροές θα αυξηθούν. Μπορούμε να πούμε ότι η κυβέρνηση είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη και για τις αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία αφού προεκλογικά καλλιέργησε υποσχέσεις για μια ριζική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με αποτέλεσμα οι πολίτες και ειδικά οι ψηφοφόροι της ΝΔ να έχουν άλλες απαιτήσεις.

Αντ’ αυτού όμως βλέπουν μια περίπου όμοια με τον ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιση του προβλήματος με διάφορες εξοργιστικές κατά καιρούς δηλώσεις να δοκιμάζουν τα νεύρα τους. Οι πολίτες και ειδικά οι ψηφοφόροι της ΝΔ θυμούνται το «να τους δώσουμε γη να δουλέψουν, να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας» της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και του Μητσοτάκη: «είμαι περήφανος που η ελληνική κοινωνία μετασχηματίζεται σιγά σιγά σε πολυπολιτισμική».

Πρόσφατα, η εφημερίδα «δημοκρατία» αποκάλυψε κατάπτυστο ΦΕΚ (Η Δόμνα Μιχαηλίδου δίνει γη και ύδωρ στους μετανάστες – Απίστευτες παροχές για (παράνομους) ασυνόδευτους) που φέρει την υπογραφή της Δόμνας Μιχαηλίδου, με το οποίο παρέχονται απίστευτες και προκλητικές ανέσεις σε «ασυνόδευτα προσφυγόπουλα» ηλικίας 16 ετών.

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση θα τα βρει μπροστά της όλα αυτά και το μεταναστευτικό θα εξελιχθεί για την ΝΔ όπως εξελίχθηκε το Σκοπιανό για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.