ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το ΓΙΑΒΟΥΖ ξεκινά παράνομη γεώτρηση εντός ωρών στην κυπριακή ΑΟΖ!

1 min read

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Sigma της Κύπρου είναι θέμα ωρών η έναρξη παράνομης γεώτρησης από το ΓΙΑΒΟΥΖ, στο οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε  το τουρκικό  γεωτρύπανο  έχει σταθεροποιηθεί σε πολύ κοντινή απόσταση από τον στόχο “Ερατοσθένη Νότιο”. Παράλληλα, έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια και υλικά από τα συνοδευτικά σκάφη.

Το οικόπεδο 8 έχει αδειοδοτηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία υπέρ της ιταλικής ΕΝΙ και της γαλλικής TOTAL. Παρόλα αυτά η Τουρκία έχει στείλει το ΓΙΑΒΟΥΖ ,το οποίο συνοδεύεται από μία φρεγάτα.

Το σημείο της γεώτρησης έχει προσδιοριστέι από τις συντεταγμένες στην ΝΑVTEX, που εξέδωσε πρόσφατα η Άγκυρα.

Στην περιοχή αυτή, διεξήχθη το 2017 ολοκληρωμένη μελέτη από την ΕΝΙ, με δειγματοληψία από υποβρύχια ρομπότ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, η οποία επικαλείται δηλώσεις του αξιωματούχου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών,Τσαγατάι Ερτζιγιές, αναμένεται να εκδοθούν νέες παράνομες άδειες στην τουρκική πετρελαϊκή TPAO, για έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της παράνομης συμφωνίας Άγκυρας – Λιβύης.

“Το υπουργείο Ενέργειας της χώρας μας ανακοίνωσε ότι εργάζεται για την έκδοση νέων αδειών εξερεύνησης και εκμετάλλευσης στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες προστίθενται σε εκείνες που εκδόθηκαν το 2009 και το 2012”, ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο Τούρκος αξιωματούχους πρόσθεσε ότι τα δύο σεισμογραφικά, Ορούτς Ρέις και Μπαρμπαρός, βρίσκονται στην Αττάλεια εν αναμονή νέων αποστολών, οι οποίες θα καθοριστούν ανάλογα με το πλάνο εργασίας του υπουργείου Ενέργειας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.