ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το «γαϊτανάκι» της διαπλοκής και η GPO!

1 min read

Το «κρυφό» σκάνδαλο με τη γνωστή εταιρία δημοσκοπήσεων και τα συγκοινωνούντα δοχεία με τη λίστα Πέτσα και τη διανομή του Τύπου

Ποια είναι η διαφορά της λίστας Πέτσα, της δημοσκοπικής εταιρίας Opinion Poll, που φέρεται ότι έχει πάρει χρήματα απευθείας από το Μαξίμου, και της επίσης δημοσκοπικής εταιρίας GPO, που δημιούργησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον πάλαι ποτέ ισχυρό εκδότη και μεγαλοεργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα;

  • Από τις Μαρία Παναγιώτου & Εμμανουέλα Τσουδερού 
  • Πηγή newsbreak.gr

Στην πραγματικότητα, η μόνη διαφορά είναι πως η δημοσκοπική εταιρία GPO, η οποία σήμερα ανήκει πλειοψηφικά -θεωρητικά τουλάχιστον- στον Πάτροκλο Κουδούνη, μετά την εξαγορά του 40% που κατείχε η σύζυγος του κ. Θεοδωρικάκου, δεν ερευνάται στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Θα μπορούσε, ωστόσο, γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία που θα παρουσιάσει η «δημοκρατία» αποτελεί πακέτο του ίδιου σκανδάλου, που στο κέντρο του έχει τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και την προώθηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων.

Και ποιος είναι ο Πάτροκλος Κουδούνης που τα χαρτιά τον δείχνουν να διοικεί από τη θέση του προέδρου μία δημοσκοπική εταιρία και να επηρεάζει την κοινή γνώμη; Και από ποιον δρόμο βρέθηκε μαζί του στο Δ.Σ. της GPO ο Γιώργος Γκάγκανος, του οποίου ο αδελφός, Δημήτρης, έγινε εν μια νυκτί ιδιοκτήτης του τεράστιου υποπρακτορείου διανομής Τύπου της Δυτικής Μακεδονίας, δηλαδή συνεργάτης του πρακτορείου διανομής Αργος (ευρύτερων συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη) και διαχειριστής σημαντικών ποσών των εκδοτών των εφημερίδων;

Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, ο Δημήτρης Γκάγκανος, όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν η «δημοκρατία», αγόρασε την εταιρία RIGAGE, η οποία ιδρύθηκε μόλις το 2018, από τον αδελφό του Γιώργο. Μετά τη μεταβίβαση η RIGAGE αγόρασε την TNK LOGISTICS, στην κατοχή της οποίας βρισκόταν το υποπρακτορείο Τύπου Δυτικής Μακεδονίας.

Πληροφορίες, μάλιστα, ανέφεραν πως το Αργος επέστρεψε (!) στην ΤΝΚ LOGISTICS την εγγύηση που του είχε καταβάλει, ύψους 160.000 ευρώ (σ.σ.: όπως είναι λογικό, τα υποπρακτορεία καταβάλλουν ένα ποσό εγγύησης στο πρακτορείο για την εκκίνηση της δραστηριότητας) και με αυτά τα λεφτά φαίνεται ότι ο μέτοχος της RIGAGE αγόρασε τις μετοχές της. Δηλαδή, η RIGAGE αγόρασε την TNK με τα ίδια τα λεφτά της εταιρίας, κάτι που οργανώθηκε φυσικά με τη συνδρομή του πρακτορείου Αργος.

Επομένως, ο όμιλος Παραπολιτικά του Γιάννη Κουρτάκη και η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη δημοσιεύουν μόνο τις έρευνες της GPO ή ελέγχουν και την εταιρία μέσω ανθρώπων που τοποθετούν στο Δ.Σ.; Και σε όλα αυτά τι ρόλο παίζει ο πρώην ιδιοκτήτης της GPO και σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, του οποίου επιστήθιος φίλος είναι ο Πάτροκλος Κουδούνης; Γιατί σίγουρα όλα τα παραπάνω πρόσωπα κάπως συνδέονται.

argos praktoreio
Tο πρακτορείο διανομής Άργος

Πολλή προπαγάνδα με… ελαφρύ αέρα από offshore

O Πάτροκλος Κουδούνης φαίνεται πως στη ζωή του βρισκόταν πάντα δίπλα στους ανθρώπους που είχαν την κατάλληλη θέση για να του δώσουν… την κατάλληλη θέση, κυρίως μέσα στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός από πολιτευτής στη Β’ Αθήνας στις εκλογές του 2015 έχει υπάρξει εκδότης και διευθυντής στην εφημερίδα «Χρηματιστήριο», senior advisor του διευθύνοντος συμβούλου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αλλά και στέλεχος της εταιρίας υπηρεσίας ασφαλείας G4S, όταν διευθύνων σύμβουλος ήταν ο εκλεκτός της κυβέρνησης και σημερινός επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτης Κοντολέων, με μία ενδιάμεση στάση σε εταιρία με συστήματα αλουμινίου.

Μαζί με όλα τα παραπάνω ο Πάτροκλος Κουδούνης ίδρυσε το 2013 και ένα ελληνοϊρανικό επιχειρηματικό συμβούλιο, το οποίο προσπάθησε να κάνει επιμελητήριο, με τη βοήθεια, όμως, του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη, ενώ το 2016 σύστησε και ελληνο-ουγγρικό επιχειρηματικό συμβούλιο στην ίδια λογική. Η πιο ενδιαφέρουσα δραστηριότητά του, πάντως, είναι η δημιουργία της Adequate Consulting, που αυτοδιαφημίζεται ως εταιρία λόμπινγκ και διαχείρισης πολιτικών κρίσεων και στην οποία είναι διευθύνων σύμβουλος.

Κανείς δεν γνωρίζει, βέβαια, ποιους ακριβώς έχει βοηθήσει στη διαχείριση πολιτικών κρίσεων, ενώ η όποια δράση της διαφημίζεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Ως εκείνη τη στιγμή δείχνει να προπαγανδίζει απλά υπέρ του -επίσης φίλου του Κουδούνη και στελέχους της Ν.Δ.- Γιώργου Κρεμλή, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές του 2019, αλλά δεν εκλέχτηκε, και υπέρ του Παναγιώτη Νίκα, που τελικά εκλέχτηκε περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο Γιώργος Κρεμλής, ο οποίος διετέλεσε συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, βρήκε αργότερα μια θέση συμβούλου δίπλα στον τότε υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, με τον οποίο φωτογραφίζεται ο Πάτροκλος Κουδούνης στο Facebook να παίζουν σκάκι ως δήθεν masters της στρατηγικής. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως ο Γιώργος Κρεμλής, που για ένα φεγγάρι πέρασε αμισθί (…) από το επιτελείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν αυτός που γνώρισε τους ανθρώπους της Texan και της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Α.Ε. στον Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος ανέλαβε, μαζί με τον όμιλο των Παραπολιτικών, να πολλαπλασιάσει τις δουλειές τους.

Συμπτωματικά, μάλιστα, ο Κρεμλής εξαφανίστηκε από το Μαξίμου την εποχή που ο Θεοδωρικάκος εκρίθη μη επαρκής και… αναδομήθηκε. Και κάπως έτσι, συνδέονται μαγικά όλοι με όλους! Στο διοικητικό συμβούλιο της Adequate Consulting συμμετέχουν ακόμη ο δικηγόρος Γιώργος Μπουμπάρης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Κοντογιάννης, ο επίσης δικηγόρος Αλέξιος Αθανασόπουλος και ο Κυριάκος Παπαθανασίου.

Για τον Γιώργο Μπουμπάρη αυτή δεν είναι η μόνη επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς φαίνεται ακόμη πως συμμετέχει στο Δ.Σ. εταιρίας που εδρεύει στον φορολογικό παράδεισο του Παναμά, μαζί με τον πατέρα του Στυλιανό Μπουμπάρη, ο οποίος εμφανίζεται μέσω άλλων εταιριών και στα Paradise Papers. Ο Γιώργος Κοντογιάννης, από την άλλη, ο οποίος από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είχε προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, το 2016 υπήρξε σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχει υπάρξει διευθυντής του γραφείου Τύπου, αρχικά του κ. Θεοδωρικάκου, στο υπουργείο Εσωτερικών, και στη συνέχεια του Σπήλιου Λιβανού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μάλιστα, ο αδελφός του κ. Κοντογιάννη, Δημήτρης, είναι ιδιοκτήτης ενημερωτικής ιστοσελίδας με το όνομα apopseis.gr, η οποία, αν και δεν εμφανίζεται στις σελίδες μετρήσεων alexa και similarweb να έχει κάποια επισκεψιμότητα, βρήκε μία θέση στη διάσημη και αμαρτωλή λίστα Πέτσα και έλαβε 2.000 ευρώ.

Τέλος, ο Κυριάκος Παπαθανασίου συνεργαζόταν με τον Πάτροκλο Κουδούνη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Και κάπως έτσι συνδέονται ακόμη πιο μαγικά όλοι με όλους!

to kare tis diaplokis
Το καρέ της διαπλοκής: (από αριστερά) Πάτροκλος Κουδούνης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Κουρτάκης

Αυτή την εταιρία ποιος πραγματικά την ελέγχει;

Ανακεφαλαιώνοντας θα μπορούσε κανείς να πει ότι: Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ίδρυσε την GPO μαζί με τον Χρήστο Καλογρίτσα και στη συνέχεια έδωσε το ποσοστό του στον φίλο του, Πάτροκλο Κουδούνη. Στο Δ.Σ. της GPO σήμερα όμως είναι και ο Γιώργος Γκάγκανος, που είχε μία άλλη εταιρία, την οποία πούλησε στον αδελφό του, Δημήτρη, και η οποία στη συνέχεια εξαγόρασε ένα υποπρακτορείο Τύπου που συνεργάζεται με το πρακτορείο διανομής Τύπου Αργος.

Το πρακτορείο Αργος είναι ευρύτερων συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ στη μετοχική του σύνθεση συμμετέχει και ο όμιλος Παραπολιτικά (του φίλου του Μαρινάκη) του Γιάννη Κουρτάκη. Τόσο τα Παροπολιτικά όσο και οι εφημερίδες του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι αυτές που δημοσιεύουν τις έρευνες της GPO. O Πάτροκλος Κουδούνης, όμως, έχει και μία άλλη εταιρία συμβούλων, στην οποία συμμετέχει ο Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος έχει υπάρξει και δεξί χέρι του Τάκη Θεοδωρικάκου και του οποίου ο αδελφός εμφανίζεται να παίρνει και χρήματα μέσω της λίστας Πέτσα.

Αυτή η άλλη εταιρία του Κουδούνη έχει στηρίξει τον Γιώργο Κρεμλή, ο οποίος στη συνέχεια γνώρισε μία εταιρία ανακύκλωσης στον Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος τη στήριξε μαζί με τον Γιάννη Κουρτάκη. Ο ίδιος ο Κρεμλής, αργότερα, έγινε κι αυτός σύμβουλος του Τάκη Θεοδωρικάκου. Συμπληρωματικά, ο Πάτροκλος Κουδούνης έχει στο παρελθόν συνεργαστεί και με τον επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Η τελευταία μεγάλη «επιτυχία» της GPO σημειώθηκε μία εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝ.ΑΛ., όταν δημοσίευσε έρευνα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», σύμφωνα με την οποία πρώτος θα έβγαινε ο Ανδρέας Λοβέρδος με 31,7%, δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,8% και τρίτος και καταϊδρωμένος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 27,3%. Φανταζόμαστε, δεν αναρωτιέται πλέον κανείς, γιατί μπορεί η GPO να ήθελε να βγάλει μπροστά μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του κόμματος της Novartis.

Αυτή τη δημοσκοπική ποιος θα την εξετάσει και σε ποια επιτροπή;

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.