ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το φρικτό μαρτύριο της 22χρονης φοιτήτριας που κάηκε ζωντανή από ισλαμιστές βίντεο

1 min read

Deborah Yakubu: Άλλη μια αγιασμένη ψυχή που μαρτύρησε με φρικτό τρόπο, ήρθε να προστεθεί στο υπερένδοξο σώμα των μαρτύρων, το μεγαλύτερο καύχημα του Χριστιανισμού. Εν έτει 2022, μια νεαρή γυναίκα στη Νιγηρία δεν λογάριασε το τυφλό μίσος του ισλαμικού φανατισμού, όρθωσε τον λόγο της απέναντι στη βαρβαρότητα, και το πλήρωσε με τη ζωή της.

Η 22χρονη Deborah (Δεββώρα) Yakubu λιθοβολήθηκε από φανατικούς ισλαμιστές έως θανάτου, σε ένα κολέγιο στο Sokoto της Βορειοδυτικής Νιγηρίας. Η Νιγηρία είναι μια χώρα διχασμένη, που αποτελείται από έναν μουσουλμανικό βορά και έναν χριστιανικό νότο. Δώδεκα από τις τριάντα έξι πολιτείες της Νιγηρίας έχουν το Σουνιτικό Ισλάμ ως κυρίαρχη θρησκεία και σε αυτές τις περιοχές λειτουργούν δικαστήρια της Σαρία, καθώς και λαϊκά εθιμικά δικαστήρια. Σύμφωνα με τη Σαρία, η βλασφημία τιμωρείται σκληρά και προβλέπει ακόμα και τη δημόσια εκτέλεση.

Την συκοφάντησαν για υποτιθέμενη «βλασφημία»

Η χριστιανή Deborah, κατηγορήθηκε ψευδώς από μουσουλμάνους συμφοιτητές της, πως βλασφήμησε κατά του προφήτη Μωάμεθ. Ένας εύκολος τρόπος των εξτρεμιστών να «ξεμπερδέψουν» με κάποιον ανεπιθύμητο, πόσο μάλλον όταν αυτός είναι γυναίκα.

Στην πραγματικότητα το μόνο που έκανε η νεαρή κοπέλα, ήταν να σχολιάσει σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, πως το εκπαιδευτικό forum του κολεγίου θα έπρεπε να λειτουργεί μόνο για ακαδημαϊκούς σκοπούς. Και αυτό το είπε διότι οι ισλαμιστές συμφοιτητές της Deborah, είχαν μετατρέψει το forum σε πλατφόρμα για ισλαμιστικά κηρύγματα και θρησκευτικό προσηλυτισμό. Η Deborah διαμαρτυρήθηκε κατά του τρόπου με τον οποίο γίνονταν διακρίσεις κατά των χριστιανών στο κολέγιο, βλέποντας πως στο εκπαιδευτικό ίδρυμα υπήρχε καταφανής μεροληψία υπέρ των μουσουλμάνων.

Αυτό το αυτονόητο σχόλιο, σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, στη χειρότερη περίπτωση θα γινόταν αντικείμενο μιας απλής αντιπαράθεσης. Σε μια περιοχή που κυριαρχεί ο ισλαμικός σκοταδισμός όμως, αυτό το σχόλιο ήταν αρκετό για να σφραγίσει τη μοίρα της 22χρονης. Ακόμα, υπήρξε έντονη φήμη πως κάποιος μουσουλμάνος συμφοιτητής θέλησε να κερδίσει τον έρωτα της Deborah, όμως εισέπραξε την άρνηση της.

Ο μισογυνισμός που διακατέχει το φανατικό Ισλάμ, δεν μπόρεσε να ανεχθεί μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και – μάλιστα – χριστιανικών πεποιθήσεων γυναίκα. Η γενναιότητα της γνώμης της, και η αφοσιωμένη πίστη της στον Θεό, ήταν αρκετά για να εξαγριώσουν τους βάρβαρους ακόλουθους ενός θρησκευτικού μεσαίωνα. Έτσι, σχεδιάστηκε μια μανιασμένη εκδίκηση υπό το πρόσχημα μιας υποτιθέμενης «βλασφημίας».

Το φρικτό μαρτύριο

Στις 12 Μαΐου 2022, με το φως της ημέρας, ένας εξαγριωμένος όχλος μουσουλμάνων συμφοιτητών έσυρε βίαια την Deborah έξω από το κτίριο του κολεγίου. Την χτύπησαν άγρια και άρχισαν να την λιθοβολούν με μεγάλες πέτρες μέχρι που ξεψύχησε. Στη συνέχεια έριξαν λάστιχα αυτοκινήτων πάνω στο άψυχο σώμα της, και της έβαλαν φωτιά απανθρακώνοντας την. Όσο οι πυκνοί μαύροι καπνοί αναδύονταν από το σκηνικό της φρίκης, το κτηνώδες πλήθος ζητωκραύγαζε την εκδίκηση στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη του, ενώ ένας εξτρεμιστής επιδείκνυε στην κάμερα ενός κινητού, το κουτί με τα σπίρτα που χρησιμοποιήθηκε για να κάψουν την «άπιστη».

Το βίντεο του λιντσαρίσματος περιφέρθηκε στο διαδίκτυο, σαν ματωμένο λάφυρο μιας ακόμα ισλαμιστικής κτηνωδίας. Η Deborah Yakubu ήταν το τελευταίο τραγικό θύμα μιας ατελείωτης σειράς δολοφονιών χριστιανών, που συμβαίνουν κατά κύριο λόγο σε υποανάπτυκτες χώρες που κυβερνά ο νόμος του Ισλάμ. Περιδιαβαίνοντας τον 21ο αιώνα, βλέπουμε σκηνές που θυμίζουν τα μαρτύρια των χριστιανών κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Σε περιοχές της Αφρικής και της Ασίας, λαμβάνει χώρα ένας εκτεταμένος διωγμός χριστιανών, και με περίσσια υποκρισία η διεθνής κοινότητα σιωπά μπροστά σε αυτό το ανθρωπιστικό όνειδος. Ένα άγριο αντιχριστιανικό κύμα έχει ξεσηκωθεί στον Τρίτο Κόσμο, και το μόνο που απασχολεί την υποκριτική Δύση στις καμπάνιες της, είναι να μην γίνονται… σεξουαλικές διακρίσεις.

Οι περιβόητες ΜΚΟ, τα διεθνή κινήματα αλληλεγγύης, οι πολιτικές παρεμβάσεις, όλα απουσιάζουν από το ζήτημα της σφαγής των χριστιανών, έχοντας μάλλον… σημαντικότερα θέματα να ασχοληθούν.

Μια γυναίκα μαρτύρησε, ακριβώς επειδή ήταν γυναίκα, επειδή ήταν χριστιανή και επειδή θεωρούσε αυτονόητο πως μπορεί να εκφέρει άποψη. Σύμφωνα με έναν συμμαθητή της που ήταν μάρτυρας του λιντσαρίσματος, τα τελευταία λόγια της Deborah ήταν «τι ελπίζεις να πετύχεις με αυτό»;

Και όντως. Απολύτως τίποτα δεν πέτυχαν οι ορδές του θρησκευτικού σκότους. Το αντίθετο μάλιστα. Παραδομένοι στο τυφλό μίσος τους, πρόσθεσαν μια ακόμα ένδοξη μάρτυρα στις ουράνιες τάξεις του χριστιανισμού, που θα μνημονεύεται από εδώ και πέρα από όλες τις γενιές.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.