ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το F-35A «έδειξε τα δόντια του» για πρώτη φορά στο RIAT 2018 – Αυτός θα είναι ο αντίπαλος των F-16 της ΠΑ

1 min read

Για πρώτη φορά το μαχητικό stealth F-35A πραγματοποίησε ένα πλήρες πρόγραμμα ελιγμών κατά τη διάρκεια του φετινού Royal International Air Tatoo που πραγματοποιείται στο Fairford της Βρετανίας.

Πρόκειται για αεροσκάφος της βρετανικής Αεροπορία, ένα από τα τρία που βρίσκονται στη χώρα και σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, προχωρώντας σε μια επίδειξη που εξέπληξε πολλούς για τις αμφιλεγόμενες δυνατότητες του στην κλειστή αερομαχία.

Το αεροσκάφος με τον «θηριώδη» κινητήρα F-135 των 40.000 λιβρών εντυπωσίασε πραγματοποιώντας σύνθετους και δύσκολους ελιγμούς, καταρρίπτοντας το μύθο του βαρύ και δυσκολοκίνητου αεροσκάφους.

Φυσικά εξακολουθεί να παραμένει λιγότερο ευέλικτο απο ένα F-16, παρόλα αυτά η τεχνολογική απόσταση που χωρίζει τα δύο αεροσκάφη, αποσβένει το μειονέκτημα αυτό.

Αυτό το αεροσκάφος θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα F-16 της ΠΑ, αναβαθμισμένα και μη, εάν φυσικά καταφέρουν να το εντοπίσουν πρώτα.

Να σημειωθεί ότι την εποχή που η ΠΑ θα παραλαμβάνει τα τελευταία της αναβαθμισμένα F-16 η Τουρκία θα διαθέτει επιχειρησιακά τουλάχιστον 60 τέτοια αεροσκάφη.

Φυσικά το μοναδικό μειονέκτημα του αεροσκάφους, ο υπέρθερμος κινητήρας του, δεν φρόντισε να το εκμεταλλευτεί η ΠΑ καθώς από το πακέτο αναβάθμισης απουσιάζει -φυσικά- ένας αισθητήρας IRST…

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.