Κυ. Νοέ 29th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τα επίμαχα ημερολόγια του Χριστοφοράκου στο μικροσκόπιο

1 min read

Τα ημερολόγια έδωσε στο δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση για τη Siemens η γραμματέας του

Η αξιοπιστία των ημερολογίων που κατέθεσε πρόσφατα στο δικαστήριο η γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου, μπήκε στο μικροσκόπιο των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Siemens.

Η μάρτυρας δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για το χρόνο που επέλεξε να προσκομίσει στη δικαιοσύνη τα επίμαχα ημερολόγια στα οποία καταγράφονται οι επαφές του Μιχάλη Χριστοφοράκου την περίοδο 1997-1998.

Η ίδια επέμεινε πως δεν γνώριζε καν ότι τα είχε στην κατοχή της συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως εξακολουθεί να έχει ημερολόγια από το 1996 που αφορούν τη θυγατρική της Siemens. Η κ. Τσακάλου διευκρίνισε πως «οι τυχόν επανειλημμένες  εγγραφές δεν σημαίνουν αντίστοιχες επικοινωνίες». Η μάρτυρας, όμως, ήταν κατηγορηματική ότι στα ημερολόγια της καταγράφονται γεγονότα. «Είναι αυθόρμητες σημειώσεις… Είναι γεγονότα είτε βολεύουν είτε όχι… Είναι έτσι η δομή του ημερολογίου που στο 98% όσων καταγράφονται έχουν πραγματοποιηθεί…» είπε χαρακτηριστικά.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου πρώην «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Τσουκάτου αμφισβήτησε ότι έχουν πραγματοποιηθεί οι επαφές που καταγράφονται στα ημερολόγια  ενώ επικαλέστηκε τις διαψεύσεις τόσο του Κώστα Σημίτη όσο και της γραμματέως του Μάνιας Κωστοπούλου ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε συναντήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό. Μάλιστα, υπέβαλλε αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της κ. Τσακάλου με την κ. Κωστοπούλου.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.