Πε. Νοέ 26th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

TO EIΠΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ και ΓΕΛΑ ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ! «Δεν υπάρχει ΚΑΡΤΕΛ»…

1 min read

Οι Γερμανοί κατασκευαστές ελέγχονται εκ νέου για πιθανή αθέμιτη σύμπραξη στην εναρμόνιση τιμών ή για παράνομο καρτέλ, δήλωσε προχθές ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Matthias Müller.

Για να σας θυμίσουμε, στελέχη της ΕΕ για την αντιμετώπιση των μονοπωλίων εγκάλεσαν την BMW, την Daimler και τη Volkswagen, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με το αν συνωμότησαν για να καθορίσουν τις τιμές στα μοντέλα ντίζελ αλλά και στο χρόνο εφαρμογής διαφόρων τεχνολογιών για αρκετές δεκαετίες.

«Δεν έχει περιέλθει σε γνώση καθορισμός των τιμών», δήλωσε ο Müller σε συνέδριο στη Στουτγάρδη. «Σεβόμαστε το νόμο περί καρτέλ». Το σχόλιο του Mueller έρχεται τρόπον τινά σε αντίθεση με τις παρατηρήσεις του ομολόγου του στην Daimler, Dieter Zetsche, ο οποίος δήλωσε στην ίδια διάσκεψη ότι η συνεργασία μεταξύ των γερμανικών ανταγωνιστριών εταιρειών είναι προς όφελος των καταναλωτών και ότι δεν τους έβλαψε.

Οι θεματοφύλακες της ΕΕ περί των ανταγωνισμό είχαν δηλώσει τον περασμένο Ιούλιο ότι οι Γερμανοί κατασκευαστές ελέγχθηκαν σε συνέχεια δημοσιεύματος του περιοδικού Der Spiegel για αθέμιτη σύμπραξη της Daimler, της BMW, της VW και των θυγατρικών της, Audi και Porsche, σε βάρος των πελατών και των εκτός Γερμανίας ανταγωνιστών τους. Ο Mueller είπε ότι οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν συνεργαστεί σε θέματα τυποποίησης υπό την ηγεσία του Γερμανικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (VDA), χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

 

drive.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.