ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το Χαμόγελο του Παιδιού επιβεβαιώνει την ύπαρξη καταγγελιών κακοποίησης της 20χρονης Νεκταρίας από την Πάρο

1 min read

Στην Εισαγγελία δύο αναφορές κατά της οικογένειας, το 2013 και το 2016!

Με αιχμές, αλλά και αρκετά ξεκάθαρο τρόπο το «Χαμόγελο του Παιδιού» έκανε παρέμβαση για την υπόθεση της 20χρονης Νεκταρίας, η οποία έφυγε από την Πάρο και ήρθε στην Αθήνα για να καταγγείλει τον πατριό της για κατ’ εξακολούθηση κακοποίηση.

Όπως επισημαίνει το «Χαμόγελο», για μία ακόμη φορά, αναδεικνύεται «η αδιαφορία και κωλυσιεργία κινητοποίησης και συνεργασίας των αρμόδιων φορέων και αρχών για την έγκαιρη προστασία και φροντίδα ενός ανθρώπου που από την ανήλικη, μάλιστα, ζωή του, βρισκόταν σε κίνδυνο».

Με αφορμή την τροπή που πήρε η υπόθεση, η οποία αρχικά είχε παρουσιαστεί ως εξαφάνιση, αλλά στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι η κοπέλα υπέβαλλε μήνυση κατά του πατριού της, ισχυριζόμενη ότι βίωνε μια «κόλαση» από τα 15 της χρόνια, το «Χαμόγελο» ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της κοπέλας και τα όσα είπε πως και στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να καταγγείλει τον πατριό της, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση…

«Μια ακόμη υπόθεση, ένα ακόμη παιδί που συνεχίζει στην ενήλικη ζωή του να ταλαιπωρείται εξαιτίας της αδιαφορίας να βρεθεί έγκαιρα η λύση. Η ζωή της 20χρονης, σήμερα, κοπέλας συνέχισε να καταστρέφεται έως την ενηλικίωσή της, πέφτοντας πλέον συστηματικά θύμα εκμετάλλευσης, στερούμενη την ευκαιρία που κάθε παιδί, κάθε άνθρωπος έχει στη ζωή, τη φροντίδα και την ευημερία», σχολιάζει το «Χαμόγελο».

Κλήσεις στη γραμμή 1017 που επιβεβαίωναν την κακοποίηση

Και στη συνέχεια της παρέμβασής του, αποκαλύπτει πως στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017» δέχτηκε κλήσεις που επιβεβαίωσαν πληροφορίες για την κακοποίηση που δεχόταν από την ηλικία των 15 ετών από συγγενικό της πρόσωπο. Μάλιστα, τονίζεται πως έχουν καταγραφεί αναφορές ότι η κοπέλα έχει φύγει για τον ίδιο λόγο άλλες δύο φορές στο παρελθόν, έχοντας καταγγείλει η ίδια το συγγενικό της πρόσωπο.

Και η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Στη συνέχεια (των αναφορών), «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος της Πάρου, ο οποίος επιβεβαίωσε τις επαναλαμβανόμενες φυγές της Νεκταρίας, καθώς και το γεγονός η οικογένεια παρακολουθείται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και η ίδια η κοπέλα από ψυχολόγο.

Μιλώντας με τις Αρχές, το «Χαμόγελο» ανέφερε ότι η Νεκταρία πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο και δήλωσε τη διαθεσιμότητά του και να βοηθήσει στην εύρεσή της, αλλά και να την στηρίξει ολιστικά σε ό,τι χρειαστεί.

Στην Εισαγγελία δύο αναφορές κατά της οικογένειας, το 2013 και το 2016!

Αυτό που αποκαλύπτεται ακόμα στην καίρια παρέμβαση του Οργανισμού, είναι πως δέχθηκε και μεταβίβασε στην Αρμόδια Εισαγγελία δύο αναφορές, το 2013 και το 2016, που αφορούσαν σε σωματική κακοποίηση των παιδιών από τον πατριό και τη μητέρα, καθώς και σε πιθανή σεξουαλική εκμετάλλευση των ανήλικων κοριτσιών από τρίτα άτομα εν γνώσει της μητέρας!

Αρνούνται τα πάντα πατριός και μητέρα

Εν τω μεταξύ, τόσο ο πατριός, όσο και η μητέρα της 20χρονης σήμερα Νεκταρίας, σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι λέει συνεχώς ψέματα, ότι την έχει παρασύρει το facebook και ότι δεν υπάρχει περίπτωση κακοποίησης.

Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα νεότερα στοιχεία του ρεπορτάζ, ότι δηλαδή σιγά-σιγά τα στόματα στην Πάρο ανοίγουν για το τι συνέβαινε στη συγκεκριμένη οικογένεια και για τον φόβο των κατοίκων της Νάουσας να μιλήσουν και να καταγγείλουν το γεγονός, επικαλούμενοι ότι φοβόντουσαν τον πατριό της.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.