Τρ. Οκτ 20th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το Βερολίνο ζητά εξηγήσεις από την Αγκυρα -Για το κλείσιμο γερμανικού σχολείου στη Σμύρνη

1 min read

Την αντίδραση του Βερολίνου προκάλεσε το κλείσιμο γερμανικού σχολείου στη Σμύρνη.

Η πρεσβεία της Γερμανίας στην Αγκυρα απαίτησε από την κυβέρνηση της Τουρκίας να δώσει εξηγήσεις για αυτή την κίνηση, την οποία χαρακτήρισε αδικαιολόγητη.

«Ενα παράρτημα του σχολείου της πρεσβείας της Γερμανίας έκλεισε την 28η Ιουνίου με εντολή των περιφερειακών υπηρεσιών του τουρκικού υπουργείου Παιδείας. Ζητούμε από την τουρκική κυβέρνηση να μας εξηγήσει επειγόντως γιατί έκλεισε το σχολείο», ανέφερε η ανακοίνωση της πρεσβείας.

Ο επικεφαλής του σχολείου δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι στελέχη του τουρκικού υπουργείου Παιδείας και τοπικοί αξιωματούχοι πήγαν στο ίδρυμα το Σάββατο, μία ημέρα αφού οι μαθητές είχαν αρχίσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές, και του επέδωσαν «προφορική και γραπτή» ειδοποίηση ότι το σχολείο θα κλείσει διότι δεν έχει την απαραίτητη άδεια.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, το σχολείο είναι «πτέρυγα του ιδιωτικού σχολείου της πρεσβείας της Γερμανίας στην Άγκυρα», ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ντιρκ Φιλίπι, «συνδέεται οργανικά με το Γενικό Προξενείο της Σμύρνης». «Είμαι βέβαιος ότι το κλείσιμο του σχολείου είναι προσωρινό», πρόσθεσε ο ίδιος, εκτιμώντας πως το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στο ότι έχει χαθεί κάποιο έγγραφο.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, DPA

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.