ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ αναχώρησε για τον Λίβανο μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια

1 min read

Με ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι «η Ελλάδα είναι παρούσα σε ό,τι συμβαίνει στη γειτονιά μας και θέλει να διασφαλίσει ότι ο Λίβανος θα σταθεί στα πόδια του, ανεξάρτητος όπως του πρέπει», αναχώρησε σήμερα για τη δεύτερη αποστολή του ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ.

Το μήνυμα εξέπεμψαν από το Σκαραμαγκά πριν από τον απόπλου του πλοίου ο επικεφαλής του εγχειρήματος από το υπουργείο Εξωτερικών, υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Οι ένοπλες δυνάμεις είναι εδώ για να στηρίξουν τους δοκιμαζόμενους λαούς της περιοχής μας και για να δείξουν ότι στη γειτονιά μας είμαστε παρόντες και θέλουμε να βοηθήσουμε εκεί όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη» επισήμανε ο κ. Φραγκογιάννης.

«Αν λάβετε υπόψη σας τις υποχρεώσεις που έχουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αυτή την περίοδο είναι πολύ σημαντικό αυτό το οποίο γίνεται και εκφράζει την συμπαράσταση και τη φιλία στο δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου» πρόσθεσε, από την πλευρά του, ο κ. Φλώρος εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίηση του, ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ διότι, όπως είπε, «οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βοηθούν και είναι σε θέση να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και ανακούφιση στον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου αυτή την περίοδο».

«Σήμερα» εξήγησε ο κ. Φραγκογιάννης «θα αναχωρήσει το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ με βοήθεια από τρόφιμα, δομικά υλικά, ιατρικό εξοπλισμό και είδη πρώτης ανάγκης για την Βηρυτό. Την Βηρυτό που δοκιμάζεται στο Λίβανο και την Ελλάδα, η οποία στέκεται στο πλευρό της προκειμένου να βοηθήσει». Και πρόσθεσε: «Καταφέραμε και συγκεντρώσαμε πάνω από 500 παλέτες από το υλικό το οποίο χρειάζονται χάρη στην πρωτοβουλία του υπουργείο εξωτερικών τη βοήθεια του υπουργείου Αμύνης, χάρη στη βοήθεια του πολεμικού ναυτικού. Σήμερα θα αναχωρήσει για να τους ανακουφίσει».

Το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ αναχώρησε με φορτίο 180 τόνων καταδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην χώρα μας που στέκονται πάντα με ενσυναίσθηση, σε τραγωδίες σαν αυτή που βιώνει ο Λίβανος. Περισσότερες από 500 παλέτες ειδών πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν σε 17 μόνο ημέρες, μετά την έκκληση του ΥΠΕΞ, για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να υπάρξει δεύτερο κύμα βοήθειας στον πληττόμενο λαό του Λιβάνου.

Στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος συνέβαλαν ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί φαρμακοποιών και φαρμακαποθήκες από όλη την Ελλάδα και το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), η πρεσβεία του Λιβάνου στη χώρα μας, ο Ελληνολιβανικός σύνδεσμος καθώς και κοινωνικές ομάδες όπως το ΠΑΜΕ που έδειξαν άμεσα ενδιαφερον συμμετοχής.

Εκτός από τους δεκάδες υπαλλήλους, διπλωμάτες, αξιωματικούς και στελέχη των Υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας που συνεργάστηκαν αποτελεσματικά στην διεκπεραίωση του γιγαντιαίου έργου, αξιοσημείωτη ήταν και η συνδρομή των αξιωματικών και του προσωπικού του αρματαγωγού ΙΚΑΡΙΑ που παρέλαβαν, συσκεύασαν, μετέφεραν και φόρτωσαν εγκαίρως τα προϊόντα μέσα στο περιορισμένο χρονικό περιθώριο των δύο εβδομάδων.

Τα προϊόντα θα παραδοθούν στις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου, ειδικές μονάδες των οποίων παραλαμβάνουν, συντονίζουν και διανέμουν την ανθρωπιστική βοήθεια στον τελικό αποδέκτη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.