ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το Εurogroup μας καταδίκασε σε οικονομικό θάνατο και οι “Μένουμε Ευρώπη”… πανηγυρίζουν!

1 min read

Έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα οι λιβανιστές και οι υμνολόγοι της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα που υπουργοί της Ν.Δ. δημόσια δηλώνουν την δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του Eurogroup, αυτοί πανηγυρίζουν και βεβαίως πρώτοι απ’ όλους πανηγυριτζήδες οι απατεώνες των ΜΜΕ της διαπλοκής. 

Κώστας Αχ. Καραμανλής: «H Ευρώπη αρνείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων…»

Κωστής Χατζηδάκης: «Περίμενα να υπάρχει μεγαλύτερο περίσσευμα καρδιάς. Στενόμυαλη αντιμετώπιση…»

Σύμφωνα με το κείμενο του Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν σε μια “συμβιβαστική” λύση. Στην πραγματικότητα έγινε αυτό που ήθελαν οι Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία  καθώς απορρίφθηκαν τα κορωνο-ομόλογα.

Ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Η Ευρώπη δεν διαλύθηκε αλλά δεν μας ενθουσίασε κιόλας, περίμενα να υπάρχει μεγαλύτερο περίσσευμα καρδιάς. Η στενόμυαλη αντιμετώπιση στρέφεται και εναντίον τους γιατί χωρίς Νότο δεν υπάρχει Βορράς»…

Ανέφερε ότι θα υπάρξει πρόσθετη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση «αλλά πάντα θα υπάρχουν κάποια κριτήρια γιατί αν ξεφύγουν οι τράπεζες θα πρέπει πάλι να τις χρηματοδοτήσουμε. Το ίδιο ισχύει με τη ΔΕΗ, αν σταματήσουμε να πληρώνουμε τους λογαριασμούς θα χρειαστούν πάλι αυξήσεις τιμολογίων.»

To αποτέλεσμα του προχθεσινού Eurogroup σχολίασε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής δηλώνοντας: «Για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι η Ευρώπη αρνείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων…»

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα ανοίξει τα ταμεία της η Ευρώπη της Μέρκελ για την Ελλάδα και έρχεται (πολύ πιθανό!) νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αυξήσεις σε λογαριασμούς ΔΕΗ κλπ. και όμως κάποιοι πανηγυρίζουν…

Δημοσίευση στα Social Media