Τις ακτές των ΗΠΑ προσέγγισε Μοίρα ρωσικών υποβρυχίων «Akula-Typhoon» με διηπειρωτικά βλήματα χωρίς να γίνει αντιληπτή!

Newskamatero

Μοίρα ρωσικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων βαλλιστικών διηπειρωτικών βλημάτων (SLBM)  πραγματοποίησε άσκηση φτάνοντας «πολύ κοντά» στις ακτές των ΗΠΑ χωρίς να γίνουν αντιληπτά. Αυτό ανέφερε ο διοικητής της Μοίρας σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό.

 Η αποκάλυψη αφορά άγνωστο αριθμό υποβρυχίων κλάσης Akula (Shchuka-B), Project 941 ή«Typhoon» κατά τη ΝΑΤΟϊκή κωδικοποίηση

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματικό η Μοίρα των υποβρυχίων έλαβε εντολές προκειμένου να λάβει θέσεις κοντά σε αμερικανικές βάσεις.

«Η αποστολή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Τα υποβρύχια πήραν τις προβλεπόμενες θέσεις και στη συνέχεια επέστρεψαν στις βάσεις τους», είπε ο Ρώσος διοικητής.

Σε ερώτηση πως τα υποβρύχια κατάφεραν να αποφύγουν το υποβρύχιο δίκτυο έγκαιρης παρακολούθησης των ΗΠΑ ανέφερε:

«Αυτός ήταν και ο σκοπός μας: Να προχωρήσουμε στις θέσεις μας χωρίς να εντοπιστούμε. Πόσο κοντά; Τόσο ώστε να μην παραβιάσουμε τα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ μένοντας σε διεθνή ύδατα»απάντησε.

Τόσο η ημερομηνία όσο και η ακριβής τοποθεσία της ρωσικής προσέγγισης δεν έγιναν γνωστές αλλά όπως είπε ο τηλεοπτικός σταθμός «αυτά έφτασαν μέχρι και τις αμερικανικές ακτές».

Tα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ είναι μόλις 12 μίλια και η ακτίνα δράσης των βαλλιστικών διηπειρωτικών βλημάτων των συγκεκριμένων ρωσικών υποβρυχίων έχουν ακτίνα 8.000 χλμ.! Χρόνος αντίδρασης για την αμερικανική αντιβαλλιστική «ομπρέλα» 22» μόλις!

H δημοσιοποίηση της άσκησης έγινε σε απάντηση της δημοσιοποίησης της άσκησης του υποβρυχίου του Βασιλικού Ναυτικού HMS Trenchant το οποίο «έσπασε τους πάγους» στην Αρκτική για να ενωθεί με δύο ακόμη αμερικανικά πλοία σε μια πρωτοφανή επίδειξη ισχύος ΗΠΑ-Βρετανίας κατά τη διάρκεια της άσκησης «Ice Exercise 18» (ICEX).

Το HMS Trenchant ενώθηκε με τα αμερικανικά υποβρύχια USS Connecticut και USS Hartford, ενώ για πρώτη φορά δόθηκε βίντεο από το εσωτερικό τους στην δημοσιότητα.Ύστερα από τη δημοσιοποίηση της είδησης από τον τηλεοπτικό σταθμό tvzvezda.ru όλες οι ειδήσεις που αφορούσαν το συγκεκριμένο συμβάν όπως και ακόμη μία με την παρακολούθηση υποβρυχίων του ΝΑΤΟ από ρωσικά υποβρύχια κατέβηκαν από το site του σταθμού.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Νέες απειλές Ερντογάν: «Αν ανοίξω τα σύνορα, δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε»

Δημοσίευση στα Social Media0sharesΚοινοποιήστε στο Facebook0Κοινοποιήστε στο Tweet0Κοινοποιήστε στο Pin0Κοινοποιήστε στο LinkedIn