ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Την θέση του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη «έκλεψε» από τον Μπιλ Γκέιτς ο Έλον Μασκ

1 min read

Ανοδική πορεία χάραξε το 2020 ο Έλον Μασκ, με τελευταίο του επίτευγμα την ανάδειξή του ως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

Ο 49χρονος επιχειρηματίας «έκλεψε» την θέση από τον προκάτοχό του, Μπιλ Γκέιτς, καθώς οι μετοχές της εταιρείας ηλεκτρονικών αυτοκινήτων του, Tesla, εκτοξεύθηκαν κατά το 2020, με την καθαρή αξία του μεγιστάνα να αγγίζει τα 127,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε σχέση με πέρσι, ο Μασκ προσέθεσε 100,3 δισεκατομμύρια στην περιουσία του, περισσότερα δηλαδή από οποιοδήποτε άλλο άτομο συμπεριλαμβάνεται στην Λίστα Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, μια κατάταξη που αφορά τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Η εμπορική αξία της εταιρείας Tesla εκτιμάται, παράλληλα, πως φθάνει τα 500 δισεκατομμύρια, ενώ οι μετοχές της εταιρείας που έχει στην κατοχή του ο Μασκ συνιστούν τα 2/3 της καθαρής αξίας του επιχειρηματία, έχοντας την τετραπλάσια αξία από τις μετοχές του στην δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία του, την SpaceX.

Το επίτευγμα του Μασκ ισοδυναμεί με την δεύτερη φορά στα χρονικά, κατά την οποία ο Μπιλ Γκέιτς «εκθρονίζεται» από την δεύτερη θέση της κατάταξης.

Ο μεγιστάνας της Microsoft κατείχε την πρώτη θέση, μέχρι να την χάσει από τον Τζεφ Μπέζος, ιδρυτή της Amazon, κατά το έτος 2017.

Η αξία του Γκέιτς, η οποία εκτιμάται στα 127,7 δις για φέτος, θεωρείται ότι θα ήταν πολύ υψηλότερη εάν μεγάλο μέρος της δεν είχε διοχετευθεί σε φιλανθρωπίες στις οποίες συμμετέχει ο Γκέιτς, και στις οποίες έχει δωρίσει πάνω από 27 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2006.

Με το νέο επίτευγμά του, ο Μασκ φαίνεται πως κατάφερε «κίνηση ματ» εναντίον ενός παλιού του αντιπάλου, καθώς οι δύο άνδρες έχουν πολύ συχνά διαφωνήσει δημόσια για ποικίλα ζητήματα.

Χαρακτηριστικά, ο Έλον Μασκ έχει «κοροϊδέψει» πολλές φορές στο Twitter τον Γκέιτς για την «ανικανότητα» του δεύτερου να παράγει ηλεκτρονικά αυτοκίνητα, ενώ ο Γκέιτς έχει κατακεραυνώσει τον Μασκ πολλάκις για τις απόψεις του γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού.

Παρά τις ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς, το 2020 φαίνεται πως υπήρξε ευνοϊκό για τους…δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν συνολικά 23% του παγκόσμιου πλούτου (δηλαδή 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια) από την αρχή του έτους.

ΠΗΓΗ: Bloomberg 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.