ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Την αναβολή του ΠΑΟΚ – Ξάνθη ζητεί ο Ολυμπιακός

1 min read

Την αναβολή του αγώνα ΠΑΟΚ – Ξάνθη ζητεί με επιστολή του στη Super League και στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικαλούνται την καταγγελία που έκαναν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθη με αφορμή το σχετικό ρεπορτάζ του καναλιού One, ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Δικέφαλος υποδέχεται την ακριτική ομάδα το απόγευμα του Σαββάτου (7/12, 18.00) στο γήπεδο της Τούμπας και η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζητεί να αναβληθεί το ματς μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Η επιστολή του Ολυμπιακού

Η επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Το προσεχές Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019 είναι προγραμματισμένος προς διεξαγωγή στο γήπεδο της Τούμπας και στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League 1, ο αγώνας πρωταθλήματος μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ.

Κατόπιν των πρόσφατων στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗΣ και την ουσιώδη σύνδεση της με Εταιρεία επιχειρηματικών συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη, αλλά και την επίσημη Καταγγελία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενώπιον της ΕΕΑ για το ίδιο θέμα, θεωρούμε ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι διαφύλαξης της ακεραιότητας και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος για την αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα.

Είναι σαφές ότι το παιχνίδι αυτό δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό κανονικές συνθήκες όταν σκιάζεται από τόσο σοβαρές καταγγελίες, που εφόσον κριθούν βάσιμες από τις αρμόδιες αρχές, θα το καταστήσουν χειραγωγημένο.

Περαιτέρω δε, τυχόν διεξαγωγή του, εν μέσω αυτών των καταγγελιών, είναι πρόσφορη για την κλιμάκωση της έντασης και τυχόν φαινομένων βίας.

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε όπως με απόφασή σας και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που σας χορηγούν ο νόμος και οι οικείοι κανονισμοί προβείτε στην αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα μέχρις ότου η συγκεκριμένη υπόθεση διαλευκανθεί πλήρως. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για τη διαφύλαξη του όποιου κύρους έχει απομείνει στο ελληνικό πρωτάθλημα»

Δημοσίευση στα Social Media