ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Times: Τουλάχιστον 120 τζιχαντιστές έχουν απελαθεί από τα hot spots στην Ελλάδα

1 min read

Έως και 120 ύποπτα μέλη τη τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που βρίσκονταν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα έχουν απελαθεί από τις ελληνικές αρχές από το Μάρτιο του 2016 και μετά, όταν υπεγράφη η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες, αναφέρει με δημοσίευμα των Times.

«Ύποπτα στοιχεία ή άτομα που συνδέονταν μαζί τους έχουν εισέλθει στη χώρα, προσποιούμενοι τους πρόσφυγες. Αλλά καταφέραμε να τους συλλάβουμε και να τους απελάσουμε στην Τουρκία. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας και προσθέτει: «Υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών από ευρωπαϊκές αστυνομικές υπηρεσίες και από διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών ασφαλείας, ενώ επίσης έχουμε αρκετούς ανθρώπους επιτόπου και πολλούς μηχανισμούς για διενέργεια ελέγχων υπόπτων».

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι οι ίδιοι οι πρόσφυγες στη Μόρια λένε πως ο καταυλισμός έχει γίνει γόνιμο έδαφος για τον ISIS, που φέρεται να έχει «καταλάβει τον έλεγχο και αξιοποιεί την ανεξέλεγκτη βία μεταξύ Σύρων και Κούρδων».

Χθες ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με το ρεπορτάζ του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Deutsche Welle από το ΚΥΤ Μόριας Λέσβου και τις καταγγελίες για τη διαμονή τρομοκρατών του «Ισλαμικού Κράτους» σε αυτό, καθώς και για τις εικόνες ντροπής που, για πολλοστή φορά, έκαναν το γύρο του κόσμου, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για πολλοστή φορά, στο ίδιο έργο θεατές. Μια ανίκανη κυβέρνηση που, εξαιτίας της, η χώρα μας βρίσκεται και πάλι έκθετη στις επικρίσεις του διεθνούς τύπου για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το Προσφυγικό.

Μόνο που αυτή τη φορά, εκτός από ανεπαρκής, είναι και επικίνδυνη.  Γιατί, εδώ και δύο μέρες, δεν έχει απαντήσει με επίσημο τρόπο στις καταγγελίες που παρουσίασε το «Deutsche Welle» οι οποίες κάνουν λόγο για πιθανή διαμονή στη Μόρια μελών του Ισλαμικού Κράτους!

Καταγγελίες που, αν ήταν στοιχειωδώς υπεύθυνη, όφειλε να διερευνήσει και να ελέγξει άμεσα. Και, αν χρειαστεί, να τις διαψεύσει. Περιμένουμε εδώ και τώρα υπεύθυνες απαντήσεις».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.