ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τι λένε Παγώνη, Βασιλακόπουλος, Παυλάκης για το «Πάσχα στο χωριό» – ΒΙΝΤΕΟ

1 min read

Τρεις επιστήμονες καταθέτουν τις απόψεις τους για το ενδεχόμενο μετακινήσεων εκτός νομού το Πάσχα.

«Ηρεμήστε όλοι με το Πάσχα στο χωριό. Τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους τα είδατε. Το σύστημα έχει πιεστεί. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα, θα πάμε στις εκκλησίες στους προαύλιους χώρους με μάσκες και αποστάσεις, αλλά την τελευταία εβδομάδα θα κριθεί το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, γιατί με 819 διασωληνωμένους είναι δύσκολο», είπε η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο MEGA.

«Αυτή είναι ίσως από τις δυσκολότερες φάσεις. Ο κόσμος έχει μπερδευτεί και με τους εμβολιασμούς. Καταλαβαίνουμε την ψυχική πίεση που έχουν και ότι θέλουν να ξεφύγουν αλλά πρέπει να είμαστε προσεχτικοί αν θέλουμε να κάνουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Θα φανεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη – Μεγάλη Τετάρτη πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα είναι δύσκολο κάποιος να πει ότι μπορείτε να φύγετε. Όπως και να έχει, ο κόσμος θα μπορεί να βγει, θα μπορεί να πάει από δήμο σε δήμο, δε θα είναι όπως πέρυσι, να είμαστε κλεισμένοι μέσα», πρόσθεσε η ίδια.

Ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε ζοφερές προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες, κάνοντας λόγο για “Εβδομάδα Παθών” διαρκείας μέχρι το Πάσχα, εξηγώντας πως με τόση κοσμοσυρροή στα νοσοκομεία, περιμένει μεγάλο αριθμό θανάτων το επόμενο διάστημα. Με κάθε άνοιγμα δραστηριότητας, ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιβαρυνθεί περισσότερο η κατάσταση, υπογράμμισε.

«Το πρώτο μας καθήκον είναι να πέσουν τα κρούσματα κατακόρυφα», τόνισε ο κ. Παυλάκης, συμπληρώνοντας πως «αν γίνει αυτό, υπάρχει ελπίδα για ασφαλέστερο Πάσχα και καλό καλοκαίρι».

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν θέλει να ξανακλείσουν τα μαγαζιά που άνοιξαν. «Κάτι τέτοιο θα είναι πισωγύρισμα», είπε.

Από την πλευρά του, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, είπε πως το πρώτο lockdown ήταν επιτυχημένο γιατί ο κόσμος συμμετείχε, ενώ επεσήμανε πως το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε η μεταδοτικότητα του ιού από τις επισκέψεις σε σπίτια συγγενών.

Έκανε την πρόταση να απελευθερωθεί το λιανεμπόριο τις καθημερινές και να παραμείνουν οι αυστηροί περιορισμοί το Σάββατο.

Σε ό,τι αφορά στο Πάσχα στο χωριό, ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε πως αν μείνουν οι Αθηναίοι εδώ, θα δούμε γλέντια με περισσότερα άτομα σε σύγκριση με την περιφέρεια.

«Με ασαφή στοιχεία υποτιμάμε την πειθαρχία», αντέτεινε ο κ. Παυλάκης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.