ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τι ζητούν οι ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ για την Κίνα – Ασκούν πίεση στη Γερμανία για την Ουκρανία;

1 min read

Οι ΗΠΑ είναι βέβαιες ότι το νέο στρατηγικό σχέδιο του NATO θα περιλαμβάνει «αυστηρές» διατυπώσεις για την Κίνα, δήλωσε την Κυριακή (26/6/2022) ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου και πρόσθεσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τον τρόπο που θα αναφέρεται το Πεκίνο.
Το ΝΑΤΟ εργάζεται πάνω στη νέα του Στρατηγική Αντίληψη -ένα στρατηγικό σχέδιο που περιγράφει τους στόχους και τις αξίες της Συμμαχίας-το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί στη Σύνοδο Κορυφής στη Μαδρίτη την ερχόμενη εβδομάδα.
«Αναφέρθηκαν στην Κίνα, το οποίο…πρόκειται να είναι ένα ευρύ θέμα σε εκείνο το ταξίδι», είπε ο αξιωματούχος έπειτα από τη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος Joe Biden και ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G7 στη Γερμανία.

Πιέζουν οι ΗΠΑ τη Γερμανία;

Ο πρόεδρος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον καγκελάριο Scholz και πράγματι υπήρξε ευρεία ταύτιση σε όλα τα ζητήματα που συζήτησαν και σε όλες τις κοινές προκλήσεις για τις οποίες συνεργάζονται οι χώρες μας, είπε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Ερωτηθείς αν η Ουάσινγκτον πιέζει τη Γερμανία να αυξήσει την βοήθειά της στον τομέα ασφαλείας προς την Ουκρανία ο αξιωματούχος απάντησε ότι ο Biden εξέφρασε την εκτίμησή του σε όλα όσα έχει δεσμευτεί ήδη η Γερμανία να πράξει, ανάμεσα στα οποία και τα σχέδιά της για αποστολή επιπλέον συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων (MLRS).

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.