ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τι χρωστάει η Folli Follie στις τράπεζες…

1 min read

ε ανησυχία παρακολουθούν οι τραπεζίτες τις εξελίξεις στην υπόθεση των Folli Follie, φοβούμενοι ότι μπορεί να οδηγήσουν την εταιρεία σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανειακών του υποχρεώσεων. Τα ακίνητα και οι συμμετοχές της αποτελούν βέβαια επαρκή εξασφάλιση για τις εκκρεμείς απαιτήσεις, αλλα οι τράπεζες προτιμούν να αποφύγουν  προς το παρόν νομικές διαδικασίες που θα επιβάρυναν το κλίμα και θα δυσκόλευαν περαιτέρω την «υπό απειλή» εταιρεία.

Οι συνολικές οφειλές του ομίλου προς τις ελληνικές τράπεζες από λογαριασμούς χρηματοδότησης ανέρχονται σε 137  εκατ. ευρώ – εκ των οποίων τα 115 είναι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Οι απαιτήσεις αυτές υπερκαλύπτονται από την αξία δύο συμμετοχών του ομίλου: Η Folli Follie Group κατέχει το 47% των μετοχών της εταιρείας «Αθηναϊκά Πολυκαταστήματα» (εμπορικό κέντρο «Attica» στο κέντρο της Αθήνας) και 12% της ελβετικής Dufry, που διαχειρίζεται duty free σε 63 χώρες ανά τον κόσμο.

Υπάρχουν όμως και πρόσθετες υποχρεώσεις από ομολογιακά δάνεια 476 εκατ. ευρώ, τα οποία κατά μεγάλο μέρος έχουν καλύψει οι ελληνικές τράπεζες. Πρόσθετη υποχρέωση 20 εκατ. ευρώ αποτελεί το συμβόλαιο leasing με το οποίο έχει αγορασθεί το κεντρικό κτιριακό συγκρότημα του FFG επί της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη αδυναμίας εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων.. Ομως οι εξελίξεις  στην υπόθεση και οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα της εταιρείας, επιτείνουν τις ανησυχίες των τραπεζιτών – και ασφαλώς των μετόχων που βρίσκονται ξαφνικά εγκλωβισμένοι σε μη ρευστοποιήσιμους τίτλος.

πηγη: sofokleousin.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση