ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τι θα ισχύσει για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές, τα ενοίκια και τον ΦΠΑ

1 min read

Διευκρινίσεις για τα μέτρα βοήθειας προς τις επιχειρήσεις που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έδωσαν ο φοροτεχνικοί Μαρίνος Αμπελιώτης και Σάντρα Γεράγγελου.

Αρχικά, τον Μάρτιο αναμένεται να δοθεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 -ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, με τις αιτήσεις να ανοίγουν τις επόμενες ημέρες. Σε αυτήν, θα ληφθούν υπόψιν τα έσοδα του Ιανουαρίου, με τις πλητόμμενες επιχειρήσεις να λαμβάνουν από 500 έως 50.000 ευρώ, ενώ για τις κλειστές επιχειρήσεις -ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων- το ποσό ενίσχυσης ξεκινά από τα 1.000 ευρώ και φτάνει έως τις 8.000 ευρώ.

Όπως τόνισε η φοροτεχνικός Σάντρα Γεράγγελου, η σύγκριση των εισοδημάτων θα γίνει με τον Ιανουάριο του 2020, ενώ οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επιστρέψουν το 50% της ενίσχυσης που θα λάβουν, με την προϋπόθεση να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων έως τον Ιούνιο του 2021.

Τον Απρίλιο αναμένεται να δοθεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7, που όπως σημείωσε ο Μαρίνος Αμπελιώτης θα ληφθεί ως βάση υπολογισμού εσόδων το α’ τρίμηνο του περσινού έτους. Εκεί, το ποσό ενίσχυσης θα είναι διπλάσιο και θα φτάσει στο 1 δισ. ευρώ, ενώ όπως τόνισε η κυρία Γεράγγελου αναμένεται να θεωρηθεί συμπλήρωμα της 6. «Κάτι που σημαίνει πως όποια ποσά λάβουν οι επιχειρήσεις από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 θα αφαιρεθούν από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7» συμπλήρωσε η φοροτεχνικός.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί η καταβολή των «κουρεμένων» ενοικίων για τις πλητόμμενες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή, ενώ μηδενικά θα είναι τα ενοίκια για τις κλειστές επιχειρήσεις. Όπως ανέφερε ο κ. Αμπελιώτης, το ποσό της κρατικής ενίσχυσης για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα λάβουν το 80% του ενοικίου είναι αφορολόγητο, οπότε δεν θα κληθούν να πληρώσουν το φόρο του 12% που προβλέπεται για τα ενοίκια. «Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται το “χαμένο” ποσό από τα ενοίκια» πρόσθεσε ο Μαρίνος Αμπελιώτης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.