ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ: Στα σκαριά νέος φόρος – Ποιοι θα πληρώνουν και ποιοι θα απαλλάσσονται

1 min read

Το ενδεχόμενο της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και της αντικατάστασής του με έναν νέο φόρο για την ακίνητη περιουσία, εξετάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία” η κυβέρνηση σχεδιάζει, για ακίνητα μέχρι 150.000 ευρώ (σωρευτική αξία) ο συντελεστής να είναι μηδενικός.

Για τα ακίνητα από 150.000 ως 300.000 ευρώ ο συντελεστής του φόρου να είναι χαμηλός, όμως ο συντελεστής θα εκτινάσσεται για τα ακίνητα με σωρευτική αξία άνω των 300.000 ευρώ.

Μάλιστα η εφημερίδα χαρακτηρίζει τον συντελεστή “δημευτικό” για να καταδείξει το μέγεθος των ποσών που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με συνολική αξία άνω των 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο νέος φόρος θα έχει και νέο όνομα, θα πάψει να λέγεται ΕΝΦΙΑ και θα ονομάζεται “φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας”, ενώ ο στόχος του θα είναι αντίστοιχος του χαρατσιού που επιβλήθηκε με τα μνημόνια, στα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή.
Έτσι η κυβέρνηση για να μπορέσει να μηδενίσει τον φόρο για ένα τεράστιο μέρος των ιδιοκτητών ακινήτων θα πρέπει να βρει τα ποσά που αντιστοιχούν σήμερα σε αυτούς και φαίνεται ότι ο… κλήρος πέφτει σε εκείνους που έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ.

Πάντως φέτος, ο ΦΠΑ παραμένει ως έχει, με ελάχιστες διαφορές για τους περισσότερους.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση