Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ: Στα σκαριά νέος φόρος – Ποιοι θα πληρώνουν και ποιοι θα απαλλάσσονται

Newskamatero

Το ενδεχόμενο της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και της αντικατάστασής του με έναν νέο φόρο για την ακίνητη περιουσία, εξετάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία” η κυβέρνηση σχεδιάζει, για ακίνητα μέχρι 150.000 ευρώ (σωρευτική αξία) ο συντελεστής να είναι μηδενικός.

Για τα ακίνητα από 150.000 ως 300.000 ευρώ ο συντελεστής του φόρου να είναι χαμηλός, όμως ο συντελεστής θα εκτινάσσεται για τα ακίνητα με σωρευτική αξία άνω των 300.000 ευρώ.

Μάλιστα η εφημερίδα χαρακτηρίζει τον συντελεστή “δημευτικό” για να καταδείξει το μέγεθος των ποσών που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με συνολική αξία άνω των 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο νέος φόρος θα έχει και νέο όνομα, θα πάψει να λέγεται ΕΝΦΙΑ και θα ονομάζεται “φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας”, ενώ ο στόχος του θα είναι αντίστοιχος του χαρατσιού που επιβλήθηκε με τα μνημόνια, στα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή.
Έτσι η κυβέρνηση για να μπορέσει να μηδενίσει τον φόρο για ένα τεράστιο μέρος των ιδιοκτητών ακινήτων θα πρέπει να βρει τα ποσά που αντιστοιχούν σήμερα σε αυτούς και φαίνεται ότι ο… κλήρος πέφτει σε εκείνους που έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ.

Πάντως φέτος, ο ΦΠΑ παραμένει ως έχει, με ελάχιστες διαφορές για τους περισσότερους.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Τουρκία: Διπλασίασε οπαδούς το κίνημα “Tamam” κατά Ερντογάν σε μια μέρα…

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Τούρκοι καταφέρθηκαν χθες εναντίον του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν an στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης με σύνθημα τη λέξη «Tamam» (Αρκετά!). Οι πολίτες καταφέρθηκαν λατά του Ερντογάν παίρνοντας αφορμή από μια αποστροφή του Τούρκου προέδρου σε μια ομιλία του στο κοινοβούλιο: «’Εάν μια μέρα το […]