ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τι συμβαίνει με συγκεκριμένες παρτίδες εμβολίων της Pfizer; Σταμάτησαν τους εμβολιασμούς στο Βιετνάμ

1 min read

Το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανέστειλε τον εμβολιασμό μαθητών με μια παρτίδα του εμβολίου BNT162b2 της Pfizer-BionTech ύστερα από το θάνατο τριών παιδιών και τη νοσηλεία  120 στο νοσοκομείο μετά από έντονες παρενέργειες που παρουσίασαν μετά την χορήγηση του εμβολίου.

  • Από τις 30 Νοεμβρίου, η κεντρική επαρχία του Βιετνάμ Thanh Hoa  εμβολιάζει παιδιά ηλικίας 15-17 ετών με το εμβόλιο της Pfizer. Ωστόσο, περισσότερα από 120 από τα παιδιά αυτά εισήχθησαν επειγόντως σε νοσοκομεία αφού παρουσίασαν ένοτνες παρενέργειες όπως ναυτία, υψηλό πυρετό ή αναπνευστικές δυσκολίες, δήλωσε την Πέμπτη το επαρχιακό Κέντρο Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων του Βιετνάμ.

Από τους 120 μαθητές, οι 17 παρουσίασαν  σοβαρές αντιδράσεις, αλλά η υγεία τους έχει σταθεροποιηθεί, αλλά συνεχίζουν να παρακολουθούνται στο νοσοκομείο, ανέφερε το κέντρο.

Ο διευθυντής του βιετναμικού CDC Luong Ngoc Truong, δήλωσε ότι η επαρχία σταμάτησε να χρησιμοποιεί την τρέχουσα παρτίδα εμβολίων αλλά δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει άλλη παρτίδα εμβολίων:

 «Έχουμε ακόμη άλλες παρτίδες, επίσης εμβόλια Pfizer, οπότε θα συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε τα παιδιά», είπε.

Η συγκεκριμένη  παρτίδα θα αποθηκευτεί και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αργότερα για άλλες ομάδες όπως ενήλικες, πρόσθεσε ο Truong.

Ο Vu Van Chinh, διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου της Περιφέρειας Ha Trung, είπε ότι οι παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό ήταν φυσιολογικές, αλλά είναι πιο πιθανό να συμβούν στα παιδιά παρά στους ενήλικες.

«Όσοι έχουν αντιδράσεις ή λιποθυμούν πρέπει να διαχωριστούν, από τους υπόλοιπους», είπε ο Chinh.

Συνολικά στην επαρχία αυτή έχουν  διανείμει περίπου 117.000 δόσεις εμβολίου σε 27 περιοχές και πόλεις, ενώ από αυτές έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 56.700.

  • Την περασμένη εβδομάδα, τρία παιδιά πέθαναν μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο Pfizer στο Bac Giang, στο Ανόι και στο Binh Phuoc. Η αιτία θανάτου έχει προσδιοριστεί ως «υπερβολική αντίδραση στο εμβόλιο».

Το ίδιο έγινε και με τέσσερις εργαζόμενους σε εργοστάσιο υποδημάτων στο Thanh Hoa οι οποίοι πέθαναν μετά τον εμβολιασμό τους, επίσης λόγω «υπερβολικής αντίδρασης».

https://twitter.com/btysonmd/status/1467208431077445635?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1467208431077445635%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Fygeia%2F1039096_ti-symvainei-me-sygkekrimenes-partides-emvolion-tis-pfizer-stamatisan-toys

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα ερωτήματα προκαλεί η βιασύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να διαθέσει όλο και περισσότερα εμβόλια.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.