ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για την πλήρη επαναλειτουργία των δικαστηρίων

1 min read

Ένα σχέδιο που προβλέπει την πλήρη λειτουργία των δικαστηρίων από την 1η Ιουνίου, την παράταση του δικαστικού έτους κατά ένα μήνα και την επαναλειτουργία των ασφαλιστικών μέτρων από 15 Μαΐου και των υποθηκοφυλακείων από τις 27 Απριλίου, επεξεργάζεται σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Για να συμβεί, όμως, αυτό προϋπόθεση είναι να εργαστούν συγκεκριμένες υπηρεσίες του ειρηνοδικείου και των πρωτοδικείων, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση των μέτρων για δικαστικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στον ΘΕΜΑ Fm 106,5, είπε: «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να επαναλειτουργήσουν δύο εβδομάδες μετά το Πάσχα. Δεν είμαι βέβαιος αν μπορεί να γίνει αυτό αλλά εργαζόμαστε πολύ σκληρά. Αν με ρωτάτε, θα ήθελα να λειτουργήσουν στις 27 Απριλίου με τη λήψη, βεβαίως, όλων των αναγκαίων μέτρων».

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο το επόμενο βήμα θα είναι η λειτουργία των δικαστηρίων για τα ασφαλιστικά μέτρα (επείγουσες ρυθμίσεις) , με την πιθανότερη ημερομηνία να τοποθετείται στις 15 Μαΐου. Εάν όλα πάνε καλά και το επιτρέπει οι επιδημιολογικές εξελίξεις, ο τελικός ορίζοντας οριστικής εξόδου από την καραντίνα για τα δικαστήρια θεωρείται ο Ιούνιος και μάλιστα η αρχική ημερομηνία είναι η 1 Ιουνίου.

Παράλληλα, φαίνεται πως δόθηκε το πράσινο φως για την παράταση του δικαστικού έτους κατά ένα μήνα, καθώς θεωρείται ο μοναδικός τρόπος να κερδηθεί το χαμένο έδαφος στην εκδίκαση υποθέσεων και αφετέρου για να αποκατασταθεί ένα μεγάλο μέρος από το χαμένο εισόδημα των δικηγόρων.

Η πρόταση που – πιθανότατα- προκρίνεται είναι αυτή της παράτασης πλήρους λειτουργίας έως τις 15 Ιουλίου και επαναλειτουργίας από την 1η Σεπτεμβρίου.

Άλλωστε σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο κ.Τσιάρας αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα επισήμανε: «Πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα συμβάλλει με τον τρόπο της και σε αυτό. Η επιστροφή στη κανονικότητα θα έρθει μόνο μέσα από μια γενναία προσπάθεια όσων εμπλέκονται στη λειτουργία της ελληνικής πολιτείας. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά όταν όλα αλλάζουν θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε και δίνουμε το παράδειγμα…».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.