ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τι πραγματικά έγινε στο ΚΑΑΥ του Στρατού στην φονική πυρκαγιά; – Αμείλικτα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

1 min read

Πλήρη κατάρρευση του συστήματος ενημέρωσης και πρώτιστα έγκαιρης αντίδρασης των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο σε πολιτικό, όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο είχαμε τo τριήμερο της κολάσεως, από όταν ξέσπασε η φωτιά στην Ανατολική Αττική, μέχρι που τα αποκαΐδια έσβησαν.

Kαι εδώ τίθενται εύλογα ερωτήματα για μία σειρά ζητημάτων που έρχονται σε συνέχεια από το πολύ πρόσφατο παρελθόν για την πραγματική κατάσταση των ΕΔ μετά από 8 χρόνια πλήρους οικονομικής απαξίωσης και ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά δεν είναι του παρόντος να συζητηθούν

Εκτός από τις απίθανες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένου (ο οποίος δείχνει σαφή ίχνη κόπωσης στην θέση αυτή) περί «απαγόρευσης του ΝΑΤΟ να επιχειρούν οι ΕΔ μαζί με την πολιτική προστασία», αλλά και ότι δήθεν «στις 14.44 της 23ης Ιουλίου αναπτύχθηκε η οκταμελής ομάδα της Ζ΄ ΜΑ στην θαλάσσια περιοχή στο Μάτι» ενώ στην πραγματικότητα αυτό έγινε στις 04.00 τα ξημερώματα της επομένης, έχουμε και το κορυφαίο ζήτημα των εγκαταστάσεων στο ΚΑΑΥ του Στρατού στον Άγιο Ανδρέα.

Ξημερώματα Τρίτης , ο Α/ΓΕΣ ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, παραδέχτηκε ότι η φωτιά πέρασε δυο φορές μέσα από το ΚΑΑΥ, προκαλώντας ζημιές “σε τρία ,τέσσερα οικήματα”, όπως λέει κι έχει καταγραφεί στο βίντεο της συνέντευξης.

Κάηκαν κάπου 50 οκήματα, ολοσχερώς ή μερικώς. Ή έλεγε ψέματα ή αγνοούσε την έκταση του προβλήματος (το δεύτερο είναι πολύ χειρότερο).

Πότε και πώς θα αποζημιωθούν τα στελέχη που έχασαν ρούχα, προσωπικά τους αντικείμενα, λεφτά κλπ. στα καμμένα;

Βέβαια το μέγεθος της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική ήταν τέτοιο που ουδείς ασχολήθηκε με τις ζημιές στα οικήματα του Αγίου Ανδρέα, αλλά είναι ζήτημα ουσίας: Δεν μπόρεσε ο Στρατός να προστατέψει τα δικά του, θα προστατέψει των άλλων;

Ενα άλλο κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει, είναι πόσο έγκαιρα εκκενώθηκε το ΚΑΑΥ; 

Το ΓΕΣ λέει ότι όλα έγιναν εγκαίρως και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Στο pronews.gr υπάρχουν τουλάχιστον έξι μαρτυρίες ότι η διαταγή εκκένωσης δεν ήρθε ποτέ την κρίσιμη ώρα.

Οταν είχα μπει η φωτιά μέσα στις εγκαταστάσεις, ο κόσμος έφυγε μόνος του, μετά τις 18.15! Πού είναι το σήμα της εκκένωσης; Να επιδειχθεί!

Την επόμενη μέρα της καταστροφής εστάλησαν στον Άγιο Ανδρέα 400 Ευέλπιδες για να καθαρίσουν τον χώρο από πευκοβελόνες και να εκτελέσουν «αποψίλωση». Αρα;

Αρα, ούτε αποψίλωση είχε γίνει ούτε είχα καθαριστεί ο χώρος! Και αυτό αφορά στρατιωτική μονάδα.

Τα γράφουμε όλα αυτά για να προειδοποιήσουμε μετά την χθεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να εμπλέξει τον Ελληνικό Στρατό σε αποστολές δασοπυρόσβεσης και να τονίσουμε ότι ΔΕΝ είναι έτοιμα από όλες τις απόψεις, τα στελέχη, για τέτοιες αποστολές.

Η κατάσταση είναι οριακή σε ότι αφορά την επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Μια τέτοια αποστολή θα μπορούσε να έχει αποτελέσματα δραματικής απομείωσης της εναπομείνασας ετοιμότητας μετά από έναν χειμώνα όπου όλα τα στελέχη στον ΕΣ εργάστηκαν σκληρά για να υπάρχει το μίνιμουμ την αξιόπιστης αποτρεπτικής ικανότητας απέναντι σε μία Τουρκία που κινητοποιούσε «κάθε τρεις και λίγο» τεράστιες δυνάμεις, όντας ευρισκόμενη σε πολεμική εκγρήγορση λόγω Συρίας.

Εμείς προειδοποιήσαμε….

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.